3 maj 2008

Jonathan Carroll - Skrattets rike

Jag hade lite svårt att genrebestämma den här boken, men fastnade slutligen för fantasy med inslag av skräck (eller kanske skräck med inslag av fantasy?).

Skrattets rike handlar om Thomas Abbey, son till den berömde skådespelaren Stephen Abbey, engelsklärare och missnöjd med sitt liv. Hans stora passion är att samla på masker och böcker av författaren Marshall France, och hans liv tar en helt ny vändning när han en dag träffar Saxony, en kvinna som är lika besatt av Marshall France som Thomas själv.

Thomas tar tjänstledigt från jobbet, och tillsammans med Saxony beger han sig till Frances hemstad för att skriva dennes biografi. Men de har inte hunnit bo i staden i många dagar innan Thomas börjar inse att nånting inte riktigt stämmer. Nånting är fel.

Mer än så tror jag inte att jag ska skriva, för det här känns som en typisk bok som inte är bra om man vet för mycket (jag hade redan ett hum om plotten när jag började läsa, så jag satt bara och undrade "när får han reda på det?" hela tiden). Som vanligt - jag måste vara inne i nån sorts negativ läsperiod - blev jag inte särskilt imponerad av vare sig boken som sådan eller slutet, som inte var helt oväntat.

Men ta inte det som att det är en dålig bok; det är bara jag som är inne i en svacka. Den hade säkert fått iallafall en 4 i vanliga fall. Nu blev det nog en svag 3:a.

1 kommentar:

Anonym sa...

Carroll blog!
www.jonathancarroll.com


Mette