29 maj 2008

I min bokhylla

Som den uppmärksamme kanske har sett så har det i några dagar funnits en länk i högerspalten benämnd I min bokhylla. Detta är precis vad det låter som: en förteckning över alla mina böcker. Just för tillfället har jag uteslutit all kurslitteratur, men det kan hända att den också får vara med - om jag ids sätta mig och skriva upp allt.

Så om det är nån som är nyfiken på vilka böcker jag äger så finns de där!

10 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Om det t.ex. skulle vara så att man förlorar sina ägodelar i en brand (alla böcker!), så tror jag att det är väldigt bra att ha alla titlar nedtecknade. Annars får man betalt per hyllmeter; en symbolisk summa. Har jag hört. Jag vet inte om det är så?

Alltså; det kan vara bra av flera skäl, att veta vad man äger! ;-)

Lyrans Noblesser sa...

Oj oj oj, har du räknat dem? Jag blev genast sugen på att göra en egen lista, men fy så mycket jobb.

Sugen på att läsa Maria Lang blev jag också, det måste vara mer än 20år sedan jag gjorde det.

Martina sa...

En bok om dagen: jag vet inte heller hur det är, men du har nog rätt i att det kan vara bra att ha en uppfattning om vilka titlar man äger och hur många, i försäkringssammanhang.

Lyran: Klart jag har räknat dem, och i boknördssammanhang är de inte så många - knappt 300. Då har jag förstås räknat bort all kurslitteratur (det blir en del efter 7 år på universitet, trots att jag lånat för det mesta) och alla böcker som ska säljas. Och kokböckerna.

Men jag har faktiskt varit ganska bra på att göra mig av med böcker, man kan liksom inte ha så mycket när man bor två på 53 kvm.

Lyrans Noblesser sa...

Jag ska åtminstone räkna mina :-) Kurslitteraturen och alla jobbrelaterade böcker är nerpackade (är mammaledig just nu) och kokböcker äger jag inte många :-o Kanske jag bara ska hålla mig till skönlitteratur ändå för jag har en massa lexikon och trädgårdsböcker. Återkommer när jag räknat lite...

Lyrans Noblesser sa...

Ack ack jag hade drygt 370 trots att jag gett bort och sålt massor under vintern. Jag försöker numer göra mig av med böcker som jag inte tyckt speciellt mycket om. Det är ju bättre att ngn annan läser dem än att de samlar damm i min bokhylla. Men, så svårt det är att göra sig av med böcker...

La Bibliofille sa...

Oj... En bokhylla på internet OCKSÅ! Måste ha en jag med!

Anonym sa...

Jag kommer nog aldrig att klara att få ihop en bokhylla på nätet, jag har alldeles för många böcker (många hyllmeter) och svårt att skiljas från dem.

Men bra gjort Martina!

Det finns ett online-program som jag har funderat på att försöka använda för att registrera mina böcker: LibraryThing.com

Vi får se om jag kommer dit.

Anonym sa...

Förresten, om du inte läst "Elisabeth Moon - Fåraherdens dotter" med efterföljare så är jag säker på att du skulle gilla den serien med tanke på innehållet i din bokhylla.

Robin Hobb är också en bra fantasyförfattare.

(Vi har några hyllmeter Fantasy ...)

Martina sa...

Dieva: jag tänkte att det var ju lika bra att få det gjort nu, när jag inte har så mycket böcker - så är det enkelt att bara fylla på när jag införskaffar fler i framtiden.

Nej, har inte läst Elizabeth Moon... det är Paksenarrion-serien du menar va? Antagligen så fanns inte den första boken i serien på bibblan när jag läste som mest fantasy i högstadiet, så det är nog därför jag aldrig har läst dem. Det brukar i alla fall vara anledningen.

Anonym sa...

Ja, det är Paksenarrion jag menar. Synd! men då har du något att se fram emot.