16 maj 2008

Fler omslag


Det brittiska pocketomslaget (ovan) till China Miévilles Perdido Street Station tycker jag är fantastiskt snyggt och det passar verkligen boken, till skillnad från det amerikanska pocketomslaget (nedan) som jag bara tycker är plottrigt och, tja, amerikanskt.


Vad tycker ni?

Dessutom är jag väldigt förtjust i omslagen till Joe Abercrombies The First Law-serie, kanske speciellt Before They Are Hanged. Tyvärr gör sig dessa omslag inte alls lika bra på bild eftersom mycket av charmen med dem - iallafall i pocket - är den sköna texturen på pappret och, iallafall när det gäller Before They Are Hanged, de små silverdetaljerna.

2 kommentarer:

Arina sa...

Abercrombie-böckerna har verkligen helt underbara omslag. De är vackra och som du säger sköna att ta i. Dessutom väcker de nyfikenhet, något som jag tycker ovanligt för fantasyomslag. Oftast har de ju bara någon ful målning av felproportionerade människor i konstiga kläder som bara bekräftar mina fördomar om fantasy.

Martina sa...

Även Miévilles böcker har spännande omslag för att vara fantasy, tycker jag. Men du har rätt, David Eddings böcker t.ex. har ju oftast ganska horribla omslag - hur mycket jag än älskar dem...