5 januari 2008

Nånting som inte alls rör böcker...

Jag söker jobb! Och det är helt omöjligt att hitta nåt som inte är säljare eller nånting tekniskt (webbutvecklare eller liknande). Är det nån där ute som har ett jobb åt mig? Det jag söker är följande: nånting där jag slipper kundkontakt* och där jag får sitta ner, gärna vid ett eget skrivbord (drömmen vore ett helt eget kontor). Och så vill jag inte ha ett jobb där man måste "ta med sig det hem", dvs. när jag går från jobbet så ska jag inte behöva tänka på det mer. Jag är så less på att aldrig få vara helt ledig.

*Jag skulle möjligen kunna tänka mig kundkontakt om det skedde i samband med arbete på t.ex. en bokhandel/videouthyrning, dvs. något som jag faktiskt är intresserad av (böcker och film).

5 kommentarer:

Marianne sa...

Hmm ...

Du skriver att du har planer på att bli bibliotekarie, men vad har du för utbildning i dagsläget?
Vad har du jobbat med tidigare?

Martina sa...

Planerna på att bli bibliotekarie är något vacklande... jag pluggar till det just nu, men för tillfället finns det flera skäl till varför jag kanske inte avslutar studierna:

1. Jag tror faktiskt inte att jag vill jobba som bibliotekarie.
2. Även om jag fortsätter det här sista halvåret (ska skriva D-uppsatsen, något jag verkligen avskyr) så får jag ändå inga pengar från CSN eftersom jag pluggat för länge. Vilket gör att även om jag fortsätter plugga så måste jag ha ett deltidsjobb för att klara mig.

Jag har en fil. kand i historia och har mest jobbat i butik tidigare, men vill egentligen inte jobba i serviceyrken. Det är dock den enda sorts jobb jag får eftersom det bara är det jag jobbat med = moment 22.

Marianne sa...

Ingen enkel situation,jag känner igen mig lite.
Jag har förvaltningslinjens basblock samt en fil.kand i nationalekonomi och en massa poäng i statistik som jag aldrig har använt yrkesmässigt.
Sedan blev det diverse ströjobb tills jag började läsa tyska och tog en fil.kand i det. Efter det telefonförsäljare som under sista året kombinerades med en översättarutbildning.
När jag fick jobb som översättare hade jag hunnit fylla 34, så ibland tar det tid att hitta rätt.
Men det gör man förr eller senare, så du behöver inte vara orolig.

Ärligt talat tycker jag att du ska gå klart biblioutbildningen, och jobba som biblo i ett par år. Då har du försörjningen fixad medan du funderar på vad du vill göra, och kan kanske kombinera jobb med någon kurs eller annat som leder till ett nytt yrke.
Dessutom kryllar ju biblobranschen av folk med intresse för böcker, och dina blivande kolleger lär väl kunna ha gott om idéer och kontakter angående andra jobb.

Det ordnar sig, tjejen!

Anonym sa...

Jag har inget jobb åt dig tyvärr men har du funderat på läkarsekreteraryrket? Jag är läkarsekreterare efter endast två terminers studieskulder och har på den avdelningen jag jobbar nu eget rum/kontor ;) Man blir inte rik på det här yrket och det finns ingen direkt chans att klättra karriärmässigt (vad jag vet iallafall) men det är ett helt okej, bra, intressant, jobb som är i ständig förändring :)

Martina sa...

Mja, jag kan ju inte plugga nånting nytt iom. att jag inte får studiemedel längre...