1 april 2008

Nu får det vara nog!

KÖPSTOPP!

Från och med idag, den 1 april 2008, inleder jag mitt köpstopp på, tja, allt egentligen, men främst böcker. Det ska inte vara för evigt, jag tänkte mig ett kvartal framåt. Alltså: fram till 1 juli får jag inte köpa några böcker. Med tanke på min ekonomi borde det inte vara så svårt att hålla, men å andra sidan så har jag köpt en hel den böcker den senaste månaden trots ekonomin... jag väntar nu på 5 stycken som är i olika stadier av tillsändningsprocessen (en borde till och med komma idag).

Nu ska jag istället samla ihop alla mina olästa böcker och börja beta av dem. Viktigt i sammanhanget är förstås att jag inte har lånestopp; den här åtgärden är rent ekonomisk. Men med tanke på alla olästa böcker som dräller i mina bokhyllor så kan det vara dags...

Till höger har jag lagt upp en lista på alla olästa böcker jag äger. Undrar om jag hinner läsa alla innan köpstoppet slutar?

10 kommentarer:

Marianne sa...

Lustigkurre!


Men lycka till, om det mot förmodan inte är ett skämt :-)

Martina sa...

Nej, det är faktiskt inget skämt... men jag kom på efter att jag skrivit inlägget att det kanske kunde uppfattas som det =).

Marianne sa...

Jag klarade två månader när köpstoppet var nyårslöfte, så nu hoppas jag på att du slår mitt rekord.

Hornbys Fallhöjd är förresten väldigt bra.

Martina sa...

Jag hoppas att den är det, jag fick den i födelsedagspresent. Har inte läst nånting av Hornby tidigare.

Olivia sa...

Jag känner att jag också borde införa köpstopp. Jag har böcker som jag köpte när jag gick på högstadiet som jag inte har läst än...

Mattias sa...

"Jonathan Strange & Mr Norrell" lär väl hålla dig upptagen ett tag... (Har börjat på den men inte riktigt kommit in i den - vill dock gärna läsa vidare vid tillfälle.) Så du har säkert läsning så det räcker för det närmaste kvartalet. Men gud vad det kommer att klia i köpfingrarna!

"Arthur & George" är jag också sugen på att läsa. Den står ju i bokhyllan härhemma så det blir förstås inte så svårt. Jag begriper inte att jag inte har slukat den redan - jag är ju ändå Sherlock Holmes & Conan Doyle-fanatisk.

Antalet olästa böcker i mina bokhyllor överstiger vida antalet lästa. Men böcker behöver inte alltid bli lästa, vissa tycker jag mest om att ha. De blir som kravlösa vänner.

Anonym sa...

Oj, en sådan lista skulle jag inte våga sammanställa. Den blir alldeles för lång.

Jag gör ibland tappra försök att hålla igen bokinköpen men det är svårt. Rätt som det är så är det rea, eller "köp fyra, betala för tre", eller så har jag något ärende till London ...

Din lista innehåller mååånga fina lässtunder.

Martina sa...

Dieva: Jag gör också så, köper några böcker, läser en, köper några till... men jag har gjort mig av med många böcker när jag insett att jag aldrig kommer att läsa dem, annars hade min lista varit rätt mycket längre.

Mattias: "Jonathan Strange & Mr Norrell" har jag faktiskt börjat på en gång för några månader sen. Den var lite seg i början men jag har fått försäkrat för mig att den tar sig efter några kapitel, så nån gång ska det väl bli av att jag läser ut den också.

Olivia: jag tror att den bok jag haft längst i bokhyllan utan att läsa den är "The Beach". Den fick jag i present när jag fyllde 18...

Micke sa...

Åh du har ju JS&Mr.N framför dig. Världens bästa bok enligt mig (dock ska man ta det med en nypa salt, jag har hittills inte funnit någon med samma smak som mig).

Martina sa...

Jag har hört flera säga att den är bra; kanske inte världens bästa bok men väldigt bra.