2 april 2008

Hurra!

Idag, upptäckte jag av en slump, är det Internationella Barnboksdagen! Den firas just idag eftersom den 2 april var sagofarbrorn H. C. Andersens födelsedag.

Det var Aftonbladet som gjorde mig uppmärksam på detta med en artikel om att barn som (frivilligt) läser böcker klarar sig bättre i skolan än barn som aldrig läser böcker om de inte tvingas till det. På nåt sätt känns inte det som en stor och överraskande nyhet... Om jag, mot förmodan, skulle skaffa barn så skulle jag läsa för dem varje kväll. Och de skulle nog aldrig få något annat i födelsedagspresent eller julklapp än böcker =). Det är viktigt att barn läser.

Här finns artikeln.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag heter Nana Håkansson och jobbar som researcher på programmet Kvällspasset i P3.
Läste på bloggen att du pluggar till Bibliotekarie. Till saken hör att vi i kvällens program tänkte lista de tre yrken som man tjänar minst på att utbilda sig till. Vi tänkte ha en företrädare för varje yrkesgrupp och sedan ha en tävling där man kan vinna ett pris. Kan du tänka dig att ställa upp?

Hälsningar Nana Håkansson

nana.hakansson(a)sr.se
031 - 83 71 32

AnnCharlott sa...

Ytterst superjättepinsamt att jag inte kände till detta. Det borde jag ju göra iom att jag jobbat med barnböcker på ett eller annat sätt i 20 år.

Martina sa...

Jag hade inte heller nån aning... men jag jobbar ju inte med barnböcker. Tycker dock att det är konstigt att denna dag inte propageras för mer - jag menar, Världsbokdagen den 23 april har ju en massa jippon, varför inte Internationella Barnboksdagen?