4 april 2008

Jane Green - I dina kläder

Ok, jag medger att all chick lit inte är dålig. I dina kläder är en ganska söt historia om Vicky, en 35-årig brittisk journalist, och Amber, en likaledes 35-årig amerikansk hemmafru. Vicky, som är singel, skickas av sin tidning iväg på ett "livsbyte" med Amber i USA. Amber bor i en förort till New York och lever ungefär som hemmafruarna i Desperate Housewives, men trots att hennes liv är outsägligt lyxigt känner hon sig inte nöjd. Vicky i sin tur längtar desperat efter att hitta en man att gifta sig med.

Livsbytet innebär att Vicky och Amber ska leva varandras liv så mycket som möjligt; de ska till och med ha varandras kläder. Amber ska jobba på Vickys jobb, Vicky ska ta hand om Ambers barn (nå ja, med hjälp av barnflickan). Den första tiden tycker de båda två att bytet är toppen, men ganska snart inser både Vicky och Amber att gräset trots allt kanske inte är grönare på andra sidan.

Det här var stor skillnad mot Sushi för nybörjare - visserligen handlar även I dina kläder om en kvinna som arbetar på en damtidning, men den stora skillnaden är att Amber och Vicky är verkligt sympatiska båda två. De är intelligenta, trevliga och snälla vilket väger upp de anfall av dåligt självförtroende de båda drabbas av från tid till annan. I Sushi för nybörjare kunde jag inte bry mig mindre om hur det gick för huvudpersonerna; i I dina kläder blir man faktiskt intresserad och hoppas att allt ska gå bra. Jag vill inte påstå att det på något sätt är stor litteratur men det är iallafall ett trivsamt tidsfördriv, en fluffig skumsockerbit helt enkelt.

Inga kommentarer: