15 april 2008

Ett hem utan böcker goes matblogg?

Ikväll ska jag dricka te och frossa i Två systrars söta som jag lånade idag. Tyvärr går tillverkning av alla dessa kakor, bullar och tårtor inte så bra ihop med min viktminskningsplan så det blir nog bara själva recepten jag får frossa i, inte bakverken...

Trist också att The Cookbook Café har stängt. Det hade jag ju velat besöka, om jag hade varit i Stockholm nån gång... Apropå kok- och bakböcker så har även Leila Lindholm kommit med en ny bok: A Piece of Cake, som jag också gärna velat lägga vantarna på. "Chocolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka."

Hur gott låter inte det?

5 kommentarer:

Aidaho sa...

Jag bläddrade i Leilas bok idag. JAg undrar om inte systrarna Eisenmanns piedestalplats är hotad...För Leila är ju enkelhetens drottning och boken är som guld! Helt underbar!!

Daniel sa...

Jag råkade snava in här från en annan blogg, och fick genast syn på att du läser Snow Crash. Yay!

Neal Stephenson hör till mina absoluta favoritförfattare, och jag stöter allt för sällan på människor som faktiskt läser honom. Och i fina kulturkretsar rynkar man fortfarande på näsan på Sci Fi utan att veta vad det är...

Har du läst Cryptonomicon eller The Baroque Cycle?

Martina sa...

Aidaho: om den är bättre än Två systrars söta så måste den verkligen vara underbar. =)

Daniel: nej, Snow Crash är det första jag läser av Neal Stephenson. Men jag har Cryptonomicon i bokhyllan och om jag gillar den så kan jag låna The Baroque Cycle från en kompis.

Jag är bekant med fenomenet att rynka på näsan åt SF (eller fantasy och skräck) utan att näsrynkaren har någon uppfattning om genrerna i fråga. Tycker det är himla tråkigt att begränsa sig så, bara läsa realistisk litteratur och inte våga ta ut svängarna.

Ylva sa...

Vad synd att du aldrig hann gå till Cookbook Café, det var jättemysigt med verkligt urgod mat och systrarna är ju så förbålt tjusiga dessutom.

Vinterns söta, som jag såg att du lånat redan är jättefin. Man vill bara stå i köket hela tiden och koka knäck och baka kakor... Inte bra...

Martina sa...

Jag var proppmätt när jag bläddrade igenom Vinterns söta, så jag kände mig minst allt sugen på godis och kakor =). Men den såg definitivt ut att ha en massa smaskiga recept. Jag ska skriva av de som ser intressantast ut vid tillfälle!