8 juli 2008

Veckans lästrio 9


I lästrion denna gång är temat: Vilka är de tre bästa eller mest minnesvärda debuterna du läst?

Då är ju förstås problemet att jag har väldigt dålig koll på vilka böcker som är debuter... men google is your friend, som det heter!
  • Elizabeth Kostova - Historikern (The Historian). Nu tjatar jag om den här boken igen, men den var verkligen fantastiskt bra (en av de fem bästa jag läste 2007!). Nån recensent har - lite elakt tycker jag - kallat den The Dracula Code, men den är verkligen långt, långt ifrån The Da Vinci Code IMHO. Läs, läs!
  • Ruth L. Ozeki - Min amerikanska hustru (My Year of Meats). Den här boken står i min bokhylla, men det var länge sen jag läste den nu. Dock var den riktigt bra, och jag är rätt säker på att jag läste den till sent på natten för att jag inte ville lägga ner den!
  • Audrey Niffenegger - Tidsresenärens hustru (The Time Traveler´s Wife). Ytterligare en chans att tjata om en fantastiskt bra bok! Tidsresenärens hustru hör också till min topp fem för 2007. Så bra, så bra - däremot är jag lite skeptisk mot den kommande filmatiseringen, den kan ju inte bli lika bra på långa vägar.

7 kommentarer:

Marianne sa...

Ajaj, jag gillade ínte "Historikern" så värst. Fast jag läste ut den och kommer ihåg den, så någonting hade den väl.

Niffenegger blev aldrig utläst. Möjligen är det en sådan där roman som man antingen älskar eller avskyr? Har aldrig hört någon som har en mitt-emellan-åsikt, i alla fall.

görel sa...

Jag älskade Time Traveler's Wife, men har inte läst Historian än fast jag har den -- tack för påminnelsen! Och eftersom vi tyckte lika om Niffenegger borde väl sannolikheten vara stor att jag gillar den också?

Synd att du inte gillade dem, Marianne! Men, men, världen är full av böcker.

Marianne sa...

Så sant, Görel!
Klart du kommer gilla "Historian", det är ju ren logik :-)

Martina sa...

Marianne: ja, alla kan ju inte gilla allt - och vårt track record på gemensamma lästa böcker är ju som bekant inte så bra =).

Görel: du kommer säkert att gilla The Historian - var bara beredd på att den faktiskt är ganska långsam i stilen.

Anonym sa...

Åh, Tidsresenärens hustru är en av de bästa på länge. Är helt facinerad av den fast det var ganska länge sedan jag läste ut den.

Anonym sa...

Oh måste bara tipsa :) En kanonbra sida för att leta böcker och författare är www.fantasticfiction.co.uk
Den listar de flesta författare och deras böcker, ger även info om pseudonymer och liknande.

Anonym sa...

Åh, "Tidsresenären..." blev jag jättesugen på när den kom ut! Fingrade på den så ofta jag kunde. Men sen började jag läsa en massa elaka ord om den, massvis verkligen, och till sist tror jag att jag liksom tappade lusten. Ah, nu är den tillbaks och jag ska baske mig klicka hem den. Tack för peppen!