23 juli 2008

Att falla för frestelser

Jag skulle bara ha en enda bok. Åkte till biblioteket med föresatsen att bara låna Ann Cleeves Vita nätter, som jag reserverat (visserligen var jag inte förtjust i hennes första bok, Svart som natten, men tänkte ändå att jag skulle ge henne en chans till. Cleeves polis Jimmy Perez var ju sympatisk och miljön på Shetlandsöarna var vid närmare eftertanke, och efter att en viss tid har gått, ganska trivsam). Nå ja...

Väl på biblioteket släpade jag med min stackars sambo till avdelningen för skönlitteratur (översta våningen) med en kundkorg - äntligen har "mitt" bibliotek skaffat korgar, och de går till och med att dra på små hjul så att man inte behöver bära så tungt! Vilket är både bra och dåligt, förstås - i högsta hugg. Detta fick, efter ungefär 25 minuters browsande, följa med hem:
  • Edith Wharton x3 - Lycksökerskorna, Oskuldens tid och Glädjens hus. (Jag måste ju läsa in mig lite på Wharton för att verkligen kunna förfasa mig över det faktum att hon snart ska ges ut i förenklad Harlequinutgåva!)
  • Ray Bradbury - Den illustrerade mannen. Lite klassisk speculative fiction är aldrig fel.
  • Ove Allansson - De kosmiska havens bokanjärer. Visst låter det som nånting varje äkta bokhora måste läsa?
  • Lotta Lundberg - Skynda, kom och se. Efter tips från flera ställen, bland annat Bokhora.
  • Andrew Taylor - Den amerikanske pojken. Med en (mycket) ung Edgar Allan Poe i en biroll!
  • Pauline Wolff - Vi är luftens drottning. Av ingen annan anledning än att den stod framför ögonen på mig och jag sett titeln på Bokhore-Helenas önskelista...
  • Friedrich Glauser - Överkonstapel Studer. Efter tips från Expressen-Lisa.
  • Robin Hobb - The Golden Fool och Fool´s Fate, del 2 och 3 i The Tawny Man. (Till sambon, som inte har ett bibliotekskort och som vid varje besök till Akademibokhandeln blir frustrerad över att dessa två böcker inte finns där.)
Men det var ju nästan bara en bok. Eller hur?

9 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Så, hur många blev det?

Martina sa...

Jag lyckades publicera inlägget innan det blev färdigskrivet, men jag trodde inte att nån skulle hinna läsa det så snabbt! =)

12 böcker, fast 2 till sambon, blev slutresultatet...

Erika sa...

Gratis är gott!

Anonym sa...

Fina böcker, ska bli roligt att se vad du tycker om Den amerikanske pojken. Jag gillade den massor, är löjligt svag för hela den subgenren. Skynda, kom och se ligger på mitt nattduksbord och väntar på lite TLC. Jag tror på den.

Bokbabbel sa...

Kundkorgar på biblioteket?? Med hjul?? Så bra ni har det där i grannlandet!! :D

Lyrans Noblesser sa...

Ja, jag blev lite förvånad idag över hur jag kunnat missa halva inlägget, men då förstår jag :-)

Martina sa...

Erika: ja, det är ju det =).

Helena: jag hoppas mycket på Den amerikanska pojken, och på de andra böckerna också förstås! Just nu håller jag dock på med Sarah Langan, så bibbloböckerna får vänta lite.

Magix: ja, visst är det bra? Jag nämnde det för nåt år sedan till några av biblioteksassistenterna när jag kom släpande på en jättetrave böcker, så vem vet, det kanske är min förtjänst att korgarna finns! =)

Lyran: ja, jag förväntade ju mig inte att nån skulle hinna läsa inlägget innan jag skrivit klart det - jag vet inte riktigt hur jag lyckades posta det i förväg, men förmodligen kom jag åt nån kombination av snabbtangenter.

Anonym sa...

Jag tycker pojkvännen ska leta på SF bokhandeln. http://www.sfbok.se/

De har även postorder. Robin Hobbs böcker är jättebra för övrigt.

Anonym sa...

Det skulle ju vara mycket värre om man kom hem med mycket färre böcker än man hade tänkt sig.

//JJ