22 juli 2008

Böcker A-Ö: S

Denna veckas bokstav i Böcker A-Ö är S!
  • Bok: Spelkortsmysteriet av Jostein Gaarder (ja, han som skrev den enormt överskattade Sophies värld). Till skillnad från Sophies värld som jag varken gillade som bok eller film, är Spelkortsmysteriet en riktigt bra ungdomsbok som det dock var väldigt länge sedan jag läste. Men den står här i bokhyllan.
  • Författare: Neal Stephenson, av vilken jag bara har läst en bok än så länge (Snow Crash, mycket bra, och den hade också platsat som bok på S, men det hade ju varit för lätt) - men jag har ju Cryptonomicon i oläst-hyllan och började rentav på den för ett tag sen. Den fick dock stryka på foten för annan, mer lättläst litteratur... min hjärna känns som mos nuförtiden, Cryptonomicon får vänta tills jag slutat jobba.
  • Litterär gestalt: jag tänkte först på Silke, min favorit i Eddings böcker, men bestämmer mig istället för Scout från Harper Lees To Kill a Mockingbird. Fantastisk bok, det där.

8 kommentarer:

Cia sa...

Åh! Spelkortmysteriet är en av mina favoritböcker! Har läst den hur många gånger som helst :) Den är både mysig och smart!

Liljekonvaljemö sa...

Spelkortsmysteriet, den hade jag alldeles glömt bort. Har själv ett ex och tycker som du, Sophies värld är överskattad medan Spelkortsmysteriet och Julmysteriet är riktigt bra ungdomsromaner.

Matilda sa...

ag har läst både Spelkortsmysteriet och Sofies värld, och jag tyckte att båda var jättebra. Jag har precis skrivit om Spelkortsmysteriet på bloggen.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag har inte läst Spelkortsmysteriet. Men Sofies värld tyckte jag mycket om. Smaken är som baken :-)

Bokbabbel sa...

Neeeej, just skrev jag ju på en blogg hur Silke är min favoritkaraktär i Eddingsböckerna och så glömmer jag bort honom när det kommer till kritan. Äh!

Åh ja, Spelkortsmysteriet och Julmysteriet är superfina!

Martina sa...

Jag har faktiskt varken läst eller hört talas om "Julmysteriet"! Den kanske jag ska leta reda på.

Bitarna i "Sophies värld" med filosofins historia etc. tyckte jag var rätt bra, men resten av handlingen gillade jag inte.

Cia sa...

Julmysteriet borde du vänta med till jul och läsa ett kapitel om dagen, den är nämligen uppdelad så. Börjar den första december om jag inte minns fel... Det var längesen jag läste den nu med, så jag kanske ska köra den i jul jag med!

Martina sa...

Cia: Jag ska nog införskaffa Julmysteriet och göra som du säger - läsa ett kapitel om dagen i december. Adeventskalender ju! =)