10 september 2010

Hoppig

Nu hoppar jag hej vilt mellan böcker, vilket ju inte precis är bra för lässtatistiken. Håller på med Små krig - bra, men inte fantastisk än så länge och faktiskt lite småjobbig - och igår började jag faktiskt på Drottning Grågyllen, dvs. en Skrivande svenskor-bok. Jag får se när jag hinner ta tag i Droppar i folkhavet - som jag började på men inte gillade redan från början - och Den blå rullgardinen. Den är ju rätt tunn iallafall...

Hur som helst. Nu när Bokbabbel läser Room och den är med på Booker Shortlist så kom jag ju på att jag har haft den liggande hemma i säkert två veckor (jag tjatade till mig den på jobbet, dvs. jag sa på ett bokmöte att jag ville läsa den så då köpte vi in den...) och nu är det absolut dags att börja läsa den. Alltså får både Drottning Grågyllen och Små krig vänta ett tag till.

5 kommentarer:

Bokbabbel sa...

ja, hugg tag i Room, den är bra säger jag drygt 200 sidor in!

Monika Häägg sa...

Drottning Grågyllen är annars väldigt bra!

Zachan sa...

Ibland kan det vara skönt att ströläsa runt lite grann. Men oftast om man inte får något fotfäste i någon bok kan det vara ganska jobbigt.

Martina sa...

Bokbabbel: den lät så bra när jag läste om den i BTJ-listan, så det låter lovande att dne än bra i åtminstone 200 sidor. =)

Monika: ja, jag började ju på Drottning Grågyllen och den verkade bra. Påminner väldigt mycket om Selma Lagerlöf.

Zachan: mm, och jag som tävlar med mig själv om antal lästa böcker. =) Det är inte bra för lässtatistiken som sagt.

snowflake sa...

Jag blir oproportioneligt glad att höra att Sadie Jones inte är fantastisk. Den ser ut som nåt jag skulle tycka om, men jag. hinner. inte.

Håller också med om att Drottning Grågyllen är bra. är det den första av böckerna som handlar om samma människor/familjer?