12 december 2009

Jag kunde ju inte låta bli

Faktiskt, det GICK inte att låta bli att beställa Sherlock Holmes: The Complete Stories för endast 6.49€ på play.com. Visserligen i pocket, men med illustrationer av Sidney Paget. (Ja, den finns i inbundet men kostar då 29.49€ med illustrationer eller 24.99€ utan.) Jag menar, 67 spänn för en mastodontutgåva på 1136 sidor med allting som skrivits om Sherlock Holmes (av Arthur Conan Doyle)? Som hittat. Även i pocket.

Och jag är rätt säker på att ingen kommit på att det var precis det de tänkte ge mig i julklapp.

(Dessutom hittade jag två novellsamlingar som jag verkligen, verkligen vill ha; Hercule Poirot: The Complete Short Stories och Miss Marple: The Complete Short Stories.)

7 kommentarer:

Olivia sa...

Det var ett bra köp! Själv beställde jag precis Jasper Ffordes nya bok Shades of grey från Bokus, den var inte billig men jag kunde inte låta bli.

PS sa...

Är man seriös Holmes-entusiast så bara måste man äga åtminstone en fullständig upplaga - och absolut Pagets bilder. Bör fö. observeras att eftersom Paget tuppade av förtidigt redan 1908 så är berättelserna från och med His Last Bow (inklusive då Valley of Fear och Case-Book) illustrerade av andra. Inte nödvändigtvis dumma de heller men Paget är mästaren, han som formgav legenden, och det är fortfarande med hans ögon som vi skådar Holmes.

Martina sa...

Olivia: jag måste verkligen läsa ikapp på Fforde, har bara läst de två första Thursday Next-böckerna. Men Shades of Grey är väl en helt ny serie?

PS: ah, så det var därför det stod Paget m.fl. på illustrationer... jag undrade över det.

Olivia sa...

Ja, det är en helt ny serie. Men den verkar vara i samma stil som hans andra serier, så jag ser verkligen fram emot att läsa den.

Zachan sa...

Ja, man blir verkligen glad när man hittar storslagna böcker till minimipris :)

Inte mycket som slår den känslan.

Hellre barfota än boklös sa...

Råkade köpa hem ett eget ex av boken efter att ha läst ditt inlägg. Och jag skyller allt på dig i min blogg. :-) Fast bara på skoj förstås...

Martina sa...

Haha, ja, men det ÄR ju mitt fel. =) Fast jag är bara glad över att JAG lyckas påverka nån ibland, eftersom jag alltid hittar en massa spännande böcker på alla andras bloggar.