3 oktober 2008

Böcker A-Ö: D

Jaaa! Nu har det kommit en ny bokstav i Böcker A-Ö, och denna gång är det D som gäller.
  • Författare: min nya älskling Dan Simmons, förstås! Om alla hans böcker är lika bra som The Terror så blir jag mycket lycklig...
  • Bok: nu skulle det vara väldigt lätt att ta en bok vars titel börjar på Den... Men jag tänkte försöka undvika det. =) Dissolution av C. J. Sansom säger jag istället, en riktigt bra historisk deckare.
  • Litterär gestalt: här blir det dubbelt upp; Dina och Dorinda i Eric Linklaters Det blåser på månen, en av mina favoritböcker som barn. Hm, nu var det länge sedan jag läste den... jag kanske borde låna den nästa gång jag är på biblioteket.

4 kommentarer:

Olivia sa...

Jag har köpt The Terror nu, och har läst ungefär hundra sidor. Mycket bra än så länge!

Martina sa...

Kul! Ja, jag hoppas att du gillar den - annars blir jag besviken ;)

Jessica sa...

Har du läst Ilium? Jag köpte den för ett tag sedan, men skulle nog behöva lite pepp för att verkligen börja läsa den. Varje gång det är dags för en ny lyfter jag upp den och sen bara, njä. Nåt måste ju ha fått mig att vilja läsa den, kanske är det tom du som peppat för den? Hoppas!

Martina sa...

Nej, "The Terror" är det enda jag läst av Dan Simmons så det var inte jag som peppade för den... men eftersom jag blivit lite förälskad i Simmons efter "The Terror" så kommer jag nog att läsa "Ilium" också =).