15 januari 2008

Morgon- och kvällslektyr

Tycker ni också att det är svårt att sätta igång med "seriös" (och med seriös menar jag nästan vad som helst, t.ex. sånt man inte läst förut, eller sånt som kräver den allra minsta lilla eftertanke) litteratur direkt på morgonen (jag äter nästan alltid frukost i soffan med en bok), eller på kvällen när man ligger i sängen och läser innan man ska sova? Det tycker iallafall jag. Det är därför jag så ofta hemfaller till att läsa om böcker, och särskilt ofta läser jag om David Eddings, Dorothy Sayers eller Agatha Christie. Godnatt Mister Tom är också populär kvällslektyr för mig, den ligger nästan konstant på mitt sängbord.

Har ni några såna böcker, som ni läser som "myslektyr" morgon och kväll, eller andra stunder på dagen när ni inte orkar slå igång hjärnan?

3 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Jaja, absolut! Det är därför jag har mina små nostalgiprojekt... ;-)
Fina ord för att få läsa väldigt lättsmält närhelst andan faller på!

Hermia Says sa...

Intressant! Jag läser sällan om böcker men däremot tror jag valet av bok styrs av tid på dygnet. Det är när jag tänker efter lätt hänt att det blir en "enklare" ny bok vid läggdags än vid annan tidpunkt.

Anonym sa...

Jag läser nog gärna dikter eller skrivarböcker, de är ofta lättlästa men på det sättet får jag igång skallen lite på morgonen eller kan tänka fram en historia i huvudet utifrån dikten eller en skrivarövning. Så hjärnan får arbete, men det blir inte alltid så seriöst om jag ska sova såklart. Kul läsning på din sida i alla fall.