6 januari 2008

Jane Austen på TV

Apropå filmatisering av böcker: ikväll går nyinspelningen (från 2007) av Jane Austens Persuasion på SVT1. Den måste jag se. Visserligen är filmen från 1995 en av mina favoriter, så det kan vara ett misstag att se den nya, men jag måste ändå se den på grund av att Anthony Stewart Head (Giles) och Alice Krige (the Borg Queen) spelar sir Walter respektive lady Russell.

Missa inte, 21.25 börjar den!

*uppdatering* Nja, det var väl ingen höjdare. Klänningarna var för korta, av nån anledning hade historien klippts om en hel del och hela filmen kändes ganska platt. Men så försökte BBC ju få in alltihop på drygt 90 minuter... men visst, Sally Hawkins (Anne) var ju rätt söt. Hon som spelade Annes syster Mary däremot - hon var ju totalt manisk, vad var det för konstigt fnittrande hon höll på med? Nej, filmen från 1995 har inget att frukta.

2 kommentarer:

Fröken Nina sa...

Tack för tipset! Det hade jag missat!

Ann sa...

Det är inte BBC-filmatiseringar utan ITV, en annan brittisk tv-kanal som står bakom dessa nya filmatiseringar. Förmodligen därför de frångår böckerna så mycket, BBC är på tok för konservativa (och smarta) för att försöka sig på något sådant.