6 november 2007

Bokfemman v. 45

Veckans tema för Bokfemman är middagsbjudning. Välj fem fiktiva litterära karaktärer som du vill bjuda hem på middag, och motivera dina val.
  • Anne Elliott (Jane Austen). Anne Elliott är förmodligen Austens intelligentaste och mest förfinaste hjältinna, och har antagligen mycket intressant att bidra med vid middagsbordet.
  • Belgarath (David Eddings). En gubbe som vet hur man festar till =). Och eftersom han har levt i ungefär sju tusen år så har han rätt mycket att berätta, och en god berättare är han dessutom.
  • Hercule Poirot (Agatha Christie). Älskvärdare petimäter får man leta efter. Han har nog många kluriga fall att berätta om.
  • Gandalf (J.R.R. Tolkien). Visst skulle det vara kul att höra Gandalf och Belgarath diskutera magi?
  • Lord Peter Wimsey och Harriet Vane (Dorothy Sayers). Lord Peter kan debattera detektivarbete med Poirot, och bolla litterära citat med sin hustru på ett mycket underhållande sätt.
Dåligt med kvinnor vid bordet! (Harriet Vane får ju egentligen bara vara med på nåder, eftersom hon blir det femte hjulet i sällskapet - eller sjätte, som det ju blir i det här fallet). Anne kan nog hävda sig dock. Och menyn då? Tja, öl och vin i rikliga mängder för att tillfredsställa Belgarath (och, vågar jag påstå, Gandalf - fantasy är ändå fantasy). Siroup de cassis till Poirot förstås, te för de övriga. En rejäl kötträtt måste ju stå på bordet (som en del av en sexrätters middag, förstås) och mycket sötsaker, till Poirots förtjusning...

2 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Tycker också Anne är Austens mest intressanta hjältinna men undrar över hur roligt hon kommer att ha vid bordet... El jo.:) Sätt henne med någon av gentlemännen så kommer hon trivas superbt.:)

Anonym sa...

Anne får Lord Peter som bordsherre, det blir nog bra...