28 oktober 2010

Halloweenenkät

... som jag hittat hos Glory Box.

Vilken hiskelig fiktionsfigur är du mest rädd för att möta på Halloween?
Hmmm.... alltså tjejen från The Ring - jag måste erkänna att jag inte sett den japanska orginalversionen, men jag har tänkt se den nån gång - är ju rätt läskig, men det är mest för hela den där "krypa ut ur tv:n"-grejen och de knyckande rörelserna. Annars så är det utan tvekan ett nondescript virusinfekterat kräk från 28 Days Later som är min värsta mardröm.

Michael Myers eller Jason Voorhees?
Åh, så svårt att välja. Michael Myers har en speciell plats i mitt hjärta (jag tycker att Halloween är en bättre film än Friday the 13th helt enkelt), men Jason är ju alltid Jason.

Men det får nog bli Michael. Rob Zombies excellenta nyfilmatisering (ja, så skjut mig. Jag tyckte att den var briljant. Har dock inte sett tvåan) av Halloween har verkligen gjort sitt till för att man ska känna sympati med Michael.

Freddy Krueger eller Pinhead?
Freddy, helt klart. Jag har faktiskt aldrig riktigt fastnat för Hellraiser.

Vilken kuslig bok skulle du vilja se filmatiserad?
The Terror! (Dan Simmons.) Det skulle kunna bli en så briljant film. Det skulle också kunna bli en total kalkon, men jag hoppas på briljant.

8 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Jag brukar inte precis drömma hemska mardrömmar för att jag ibland ser skräckfilmer, men just den där tjejen som kryper ur tv:n i The Ring skrämmer mig så oerhört. Jag har säkert vaknat kallsvettig ur 10 mardrömmar om just henne. Hemskt hemskt hemskt!

(Jag har nog bara sett det japanska originalet, förresten. Skulle aldrig få för mig att se ännu en version av filmen. Min sambo köpte konstigt nog BOKEN till mig, men bara tanken på att läsa den skrämmer mig. Han själv har dock läst den, och blev inte så rädd.)

Martina sa...

Jag har inte fått mardrömmar av The Ring-tjejen även fast hon är obehaglig, men däremot när jag såg 28 Days Later första gången (ja, jag har sett den TVÅ gånger, fråga mig inte varför. Och jag har sett uppföljaren också) kunde jag inte sova ensam på två månader. Bokstavligt talat.

När min dåvarande pojkvän åkte ner till Stockholm under den perioden (för att gå på sin morfars begravning, så han var ju liksom tvungen att åka) så sov jag nästan ingenting på en hel helg. Jag inbillade mig hela tiden att det stod en zombie bakom dörren/bakom duschdraperiet/bredvid min säng när jag låg och sov/på väg att bryta sig in i lägenheten, osv.

Det enda som gjorde att jag åtminstone kunde ligga i sängen var att jag lyssnade på "Harry Potter och de vises sten" som ljudbok, om och om igen...

Vixxtoria sa...

Det låter som om 28 days later INTE är en film för mig! Tack för varning!!

Och det är tur att HP finns. Är det inte Krister Henriksson som läst in den på svenska? Eller är det del 2, kanske. Jag tycker själv inläsningen/uppläsningen som jag hört delar av var lite jobbig att höra på, för den var minst sagt inlevelsefull, men den kan säkert funka för att driva bort demoner. Eller zombier :-D

Hoppas du inte drömmer mardrömmar i natt nu, bara för att du tänkt på 28 days later idag!

Pål Eggert sa...

Japansk skräck som Ringu, dark water eller grudge fick mig att nästan smälta ner när jag såg dem. 28 dagar senare tyckte jag inte var så läskig, däremot väldigt bra och oerhört spännande. Bra skådespelare, bra berättelse, otäcka zombier osv.

Martina sa...

Vixxtoria: jag tror att det är Krister Henriksson som läser alla delar på svenska, och han gör det bra tycker jag. Fast Stephen Fry gör det bättre. ;)

Pål: egentligen tycker jag att 28 Days Later är en briljant film. Fantastiskt manus, skådespelare och så vidare. Men just de där virusinfekterade "zombierna" (zombisarna? hur böjer man zombie?) var extremt otäcka, jag har dessutom alltid haft svårt för zombies och dylika kräk. Det tog mig många år innan jag vågade se Resident Evil, t.ex.

Sara BE sa...

Utmärkta svar! :)

Jag vet inte hur många gånger jag har haft zombiemardrömmar. Fast mina mardrömszombier är av den långsamma sorten som är lätta att springa ifrån men i slutänden alltid hinner ifatt en ... *rys* Det paradoxala är att zombiefilmer inte skrämmer mig särskilt mycket. Det är bara när jag drömmer om dem ...

Emelie sa...

det verkar som att man antingen älskar eller hatar Rob Zombie's filmer, jag älskar dem (: hans Halloween 2 är bättre än ettan btw.

Och om du gillar manuset till 28 days later så kanske du ska läsa någon av Alex Garlands böcker? det är ju han som har skrivit det nämligen. underbara tv-spelet Enslaved har han också skrivit manuset till (:

Martina sa...

Sara: jag har till och med lite problem med Shaun of the Dead, apropå zombiefilmer... men Resident Evil går bra, konstigt nog.

Emelie: jag ska se tvåan nån gång, har den på min Lovefilm-lista. =)

Jag har The Beach av Garland hemma, det är en av mina äldsta olästa böcker - den fyllde 10 år i våras. ;)