5 mars 2010

Till välgörande ändamål

Jag var på Röda Korset idag med mamma och gick igenom alla deras böcker - fast det var inte så många för de håller på att göra om en massa nu, avdelningarna har flyttat runt osv. så jag antar att de inte hade fått ut allt i hyllorna än. Det fanns nästan inga pocketböcker till exempel, och inte särskilt mycket inbundet heller.

En enda bok hittade jag, Död i främmande land av Donna Leon i pocket (hela två spänn kostade den). Det fanns iofs en del halvintressant bland de inbundna men eftersom jag inte hade så mycket kontanter på mig, lite växelpengar bara, så beslutade jag mig för att inte köpa mer. Det mesta var ändå sånt som brukar finnas där lite nu och då, inget jättespännande alltså.

Hur mycket av mina två kronor tror ni går till de där välgörande ändamålen förresten? Kan inte vara många öre. Och förresten så blev det inte ens mina två kronor i slutändan, mamma betalade eftersom hon ändå skulle köpa en massa andra saker...

3 kommentarer:

Boktokig Eva Boström sa...

Fast man kan kanske tänka så här. Alla bäckar små. Jag tänker också som så här. Jag vet att det finns de som inte har råd att handla saker på vanlig butik, som istället handlar på sådana här affärer. Och dina två kronor hjälper till att hålla butiken öppen. Så då hjälper det till på hemma plan dessutom! :) Jag har tyvärr ingen sådan affär i närheten. Det skulle ha varit bra för då hade jag kunna lämna en hög böcker dit!

Cicci sa...

Var också och fyndade igår. Vi har en secondhandbutik i närheten där jag arbetar och där tar de 1 kr för alla pocket. Hittade sex stycken igår. :-)
Boktokig: Jag skulle också behövt lämna lite böcker, har mängder som ligger i förrådet som inte får plats här inne. Men har så svårt att lämna bort böcker!!!

Martina sa...

Boktokig: jag gnäller absolut inte över att böckerna kostar två kronor - fast jag kan kanske tänka mig att det inte är de begagnade pocketböckerna som drar in mest pengar till kassan... däremot såg jag en soffa (visserligen antik, såg den ut som iallafall) för 1500 kr. Lite magstarkt för att vara Röda Korset tyckte jag.

Cicci: jag har verkligen rensat bland mina böcker och har lagt upp säkert 10-15 st på BookMooch. =) Det är vad jag kallar att rensa, resten vill jag ju behålla.