16 juni 2008

Veckans lästrio 8

Temat för denna lästrio är:

Vilka böcker har ni köpt som bara blivit stående i bokhyllan olästa?

Tja, jag är faktiskt ganska bra på att göra mig av med de där böckerna som bara står i bokhyllan när jag inser att jag faktiskt aldrig kommer att läsa dem. Nu har jag ju visserligen ett antal olästa i hyllan (se kolumnen till höger), men de har jag faktiskt planerat att läsa... så min lista blir böcker jag köpt, aldrig läst (alt. påbörjat men aldrig läst klart) och sen gett bort!

  • Stephen King - Dreamcatcher. Lite för äcklig till och med för mig. Jag köpte den på en bokrea (förstås), började läsa, äcklades, gav bort, och såg filmen några år senare - som var lika äcklig. Nä, ibland blir inte ens jag imponerad av Stephen King...
  • Martin Eriksson - Sveakampen. Jajamän, E-Type har skrivit en bok också! Återigen ett reaköp, men denna öppnade jag inte ens utan gav slutligen bort efter att den samlat damm i flera år.
  • Oj, den tredje blev ganska svår faktiskt (guldfiskminne). Jo förresten, ytterligare en Stephen King! Och jag som annars är ett stort fan av hans böcker... Flickan som älskade Tom Gordon var ett bokreafynd som jag aldrig iddes ge mig på.
Alla de här böckerna gav jag förresten till samma person... och om jag skulle känna för att läsa dem nån gång så kan jag ju alltid låna dem av honom =).

4 kommentarer:

Inga-Lina sa...

"Flickan som älskade..." hade jag också svårt för (hatar allt som har med baseball att göra) men den var faktiskt ytterst läsvärd:)

Martina sa...

Det är den säkert, det var bara det att jag aldrig kom mig för med att läsa den... så då kunde jag lika gärna ge bort den tyckte jag.

marlan sa...

Det andra könet-de Beauvoir
Bröderna Karamazow-Dostojevskij
Missnöjets vinter- Steinbeck

Planerar dock att läsa dem när tid finnes.

Martina sa...

Till min häpnad måste jag meddela att jag faktiskt läst Steinbecks "Missnöjets vinter", fastän jag inte var medveten om det vid tillfället ifråga - nämligen som en del i en sån där Det Bästa-samling. (Fyra förkortade romaner i varje samling. Min farmor hade tonvis.) Så visserligen en förkortad version, men ändock.