21 juni 2008

Baserad på bok

7 september (enligt tv.com, min husgud) har tv-serien True Blood premiär. Jaha? kanske ni säger nu. Och? Jo, den är baserad på Charlaine Harris böcker om Sookie Stackhouse, och av dessa böcker (åtta än så länge) har jag den första, Dead Until Dark, oläst i bokhyllan. Två och en halv månad kvar - dags att läsa in sig på Sookie Stackhouse alltså!

6 kommentarer:

Aidaho sa...

JA!! visst är det bra! jag gav upp ett litet glädjetjut när jag läste senaste allt om film och en HEL sida var "reklam" för detta. Lite mer blodigt fick jag känslan av, än hur jag upplevde första boken. Jag har även ögonen öppna på adlibris, eftersom första boken har varit lovad på svenska ett bra tag nu. Men som du säger, det är dags att börja läsa in sig på Charlaine!

Martina sa...

Ja, och förutom Sookie Stackhouse är jag även sugen på böckerna om Aurora Teagarden, som tydligen är en bibliotekarie som intresserar sig för "true crimes", om jag uppfattat saken rätt.

Martina sa...

Enligt Adlibris, så kommer "Dead Until Dark" på svenska med titeln "Död tills mörkret faller" nu i juni. Direkt i pocket!

Aidaho sa...

Det där om mysterielösande bibliotekarie låter lovande. Alltid trevligt när yrkets fördelar belyses.Den där svenska pocketen var lovad till maj tidigare...så vi får se.

Maria sa...

Jag har inte läst Sookie Stackhouse-böckerna, men en vän till mig gillar dem. Hon såg nyligen pilotavsnittet och tyckte att det var uselt. :/

Martina sa...

Tja, ibland måste man ju ge serier några avsnitt innan de börjar vara bra... så det kan ju hända att True Blood växer med tiden!