12 november 2010

Jaha ja

Det finns potential för lästid den här helgen (och även idag). Jag är nämligen hemma med kryckor och ett hårt lindat knä efter att jag halkade på en isfläck igår, drog knäskålen ur led och fick åka ambulans till akuten. (Att dra knäskålen rätt var inte det roligaste jag gjort, om man säger så. Men jag fick iallafall lustgas.)

Så nu är jag sjukskriven, åtminstone idag och sen får vi se, och ska in till ortopeden lite senare och få nån sorts skena på benet som ska sitta där i sex veckor eller så. Den är till för att stabilisera benet i sidled men jag ska kunna böja på det - att böja det är dock det som gör mest ont - så förhoppningsvis kommer jag att kunna köra bil så att jag tar mig till jobbet nästa vecka. Det är verkligen inte läge för mig att vara borta just nu, under barnboksveckorna. Jag inbillar mig inte att jag är helt oersättlig men det är ändå besvärligt att hitta en ersättare, särskilt om det blir flera dagar eftersom vi är ganska underbemannade redan.

De där kryckorna vi var tvungna att köpa (nej, man får inte låna dem längre, man måste köpa dem) när D skadade knät för ett par år sedan har verkligen betalat av sig, måste jag säga. D använde dem då, jag använde dem året därpå när jag stukade foten, nästan-grannen A lånade dem när han skadade sig - och nu har jag dem igen. Bra köp, alltså.

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag hoppas att du snart är i form igen- att dra knäleder rätt måste vara otroligt plågsamt. Tänk att man måste köpa sina kryckor... Jag tänker på dig ,Martina. Hoppas att du har en hög goda böcker till tröst i alla fall....

Bokbabbel sa...

Ajaj, krya på dig! Hoppas smärtan ger med sig och knät går att använda snart igen! Under tiden kan jag berätta att jag fick en hel del läst sommaren 2009 när jag landade fel i båte och bröt fotbladet och stukade vristen på ena benet och fick en nerv ikläm på det andra! Bara att beställa hem lite tröstböcker som din sambo får hämta ut!

Maria sa...

Ouch! Har också haft knäskålen ur led en gång. Snowboard, farliga grejer. ;) Blev hämtad med snöskoter i backen och körd till sjukstugan där jag också fick lustgas när de rättade till benet.

Hoppas att det går så lindrigt för dig som för mig: knät slutade göra ont efter 2-3 dagar. Efter det kändes det bara lite svagt och konstigt.

Bokbrus sa...

Isen är ett riktigt elände. Jag hoppas att det snabbt går över.

Bea sa...

Hej!
Kul att läsa din blogg, den är verkligen snygg. Tråkigt att höra om ditt knä dock =(
Måste ställa en fråga eftersom du är bibliotekarie. Händer det aldrig att du tröttnar på böcker eftersom det delvis är ditt jobb?
Visserligen har jag svårt att tro att man någonsin kan tröttna på böcker. =)

Maud/En bok om dagen sa...

Men din stackare! Hoppas att du i alla fall kan roa dig med filmer och/eller böcker om du måste hålla dig i stillhet ett tag. Och jobbet överlever. Kanske inte lika bra, men det överlever. ;-)

boksnoken sa...

Krya på dej!!

Cinnamon sa...

Aj! Det låter inte bra. Hoppas smärtan lägger sig snart.

snowflake sa...

AJ. Hoppas smärtan går över fort. Och minns att alla medel är tillåtna för att trösta sig.

Monika Häägg sa...

Låter ruggigt med ett knä ur led. Ryser... Krya på dig!

Anonym sa...

aj, krya på dig!

Martina sa...

Tack alla!

Bea: jo, det händer. Men då är det illa. =/