2 november 2010

Beckmörkt i november

Åh, det där gjorde nästan ont. Pappaskämt! Usch.

Jag tänkte läsa lite Martin Beck nu i november, därav pappaskämtet. ;) Lånade alla utom de två sista böckerna på jobbet idag (vi har inte de två sista nämligen, konstigt men sant) och ska alldeles strax lägga mig i soffan med te, mackor och Brandbilen som försvann.

Nej, jag kommer inte läsa dem i ordning. Men tydligen köptes det in en nyutgåva av hela serien för ett par år sedan, för om man ställer böckerna i rätt ordning så bildar bokstäverna på ryggarna MARTIN BECK. =) Eller MARTIN BE, i det här fallet, eftersom de två sista saknas...

7 kommentarer:

Pia sa...

Kul idé att läsa om alla på ett bräde. Jag har inte läst någon av böckerna på väldigt många år. Kanske jag gör som du en vacker dag och tar dom i ett svep.

Jag önskar dig god läsning.

Fia sa...

Du är nominerad till Beautiful Blogger Award på min blogg. :)

Martina sa...

Pia: tackar. =)

Fia: tack tack! Klubben för inbördes beundran, eller nåt. ;)

Hanna sa...

Haha, alla envisas med att det heter Göteborgsvitsar men det är banne mig 'pappaskämt' det ska va! Min pappa är precis likadan.

Vixxtoria sa...

Jag läste ju om allihop (utom just Brandbilen som jag inte fick tag på, och sen fick det faktiskt va) i somras. Jag tycker historierna håller rätt bra, men det som man skrattar mest åt är de där 4-5 insprängda sidorna här och där som beskäftigt utreder orsaken till alltings elände och sakernas tillstånd. Missförstå mig inte – jag är rätt lagd åt vänster själv, men just de där propagandabitarna kändes väldigt... 1973.

Trevlig läsning i alla fall! Det slutna rummet och Terroristerna tycker jag själv höll bäst.

Martina sa...

Queen H: Göteborgsvitsar, äsch, inte då. Pappaskämt heter det. =)

Vixxtoria: Jag gillar också de där roliga utvikningarna som beklagar sig över sakernas tillstånd - de känns iofs nästan lite väl pessimistiska ibland men t.ex. beskrivningen i Polismördaren av flygplatsen i... Malmö? och hur den kom att ligga där den låg är ju underbar. =)

Vixxtoria sa...

Just det ja. Beskrivningen av Sturup var kul att läsa. Nu var jag tvungen att snabbgoogla lite (för jag läste alla böckerna i tält i somras, och då var googling lite komplicerat). Och det visar att den öppnade 1972, och den ligger ju i princip utslängd långt från ära och redlighet, ungefär lika långt från Malmö som från Lund (det är förresten betydligt lättare att ta sig till Kastrup än till Sturup från Malmö). Allt kring Sturup måste alltså varit väldigt aktuellt precis när böckerna skrevs.