14 juli 2010

Jobb jobb

Jag jobbar ju nu, och pendlar två timmar per dag (en timme dit och en timme hem, alltså) med bil, så det blir inte jättemycket läst kan man ju säga. Och även om jag hade åkt buss så kan jag inte läsa i fordon som rör sig, förutom tåg, så det hade inte blivit nåt läst ändå! Jag har dock några orecenserade böcker liggande, ska försöka ta tag i att skriva om den nån dag framöver.

Men det är iallafall förklaringen till varför det är rätt lite aktivitet på bloggen just nu, förutom på helgerna. När jag väl är hemma så prioriterar jag att umgås med min stackars sambo, som är grymt uttråkad under dagarna (han har inget jobb i sommar, jag är borta 11-12 timmar om dagen och de flesta av våra kompisar jobbar de också), framför att läsa eller blogga. Just onsdagar kan jag dock ta långlunch eftersom jag börjar 08.00 och slutar 19.00 - det är så mycket som måste göras onsdagmorgnar att jag inte hinner med det om jag börjar 10.00 som jag egentligen borde göra - så då kan jag ju läsa en del... och blogga, som jag gör nu. =)

Hur som helst. Jag har träffat på en gammal kursare från BoI-utbildningen, hon bor i Pajala men var en sväng i Öjebyn och kom in på bibblan för att låna datorn. Lite oväntat möte. =) Dessutom har jag - eller, ja, biblioteket förstås - fått celebert besök av En bok om dagen. Inga fler bokbloggare som bor eller är på resa i Norrbotten som tänker titta in?

3 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

jag kan inte heller läsa på bussen.. fast det har blivit lite bättre med åren.

Maud/En bok om dagen sa...

Det var roligt att träffa dig! Nästa gång kanske jag inte drabbas av akut "men-herregud-hur-ser-jag-ut-idag-då-och-har-jag-ens-kammat-håret" i samma sekund som jag presenterar mig och därför ser ut som ett stammande fån utan ordning på sig. Och kanske jag vet vad jag ska låna också och inte sådär oseriöst luddigt söka efter kortast möjliga ljudbok. ;-)

(Häromdagen stod jag i en butik, drog tankspritt handen genom håret och insåg att jag hade en tjock härva mitt på skallen; resultatet av att glömma att borsta igenom håret på morgonen och sen strunta i att ens titta i spegeln innan jag går hemifrån... Därav den fåfänga funderingen!)

Martina sa...

Jag tyckte inte alls att du verkade vare sig rufsig i håret eller var ett stammande fån. =) Och det är rätt många som kommer in på biblioteket utan att ha en aning om vad de ska låna. ;)