19 april 2010

Bokfrågornas ABC - I

1. Förra veckan (eller snarare 2 månader sen...) handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest?
Hm, tja, jag kan nog identifiera mig ganska mycket med flera av personerna i Microslavar men också med t.ex. Elinor Dashwood i Förnuft och känsla. (Det finns en anledning till att jag blev Elinor i "Which Austen heroine are you", se högermaginalen). Och från tid till annan är jag nog rätt lik Hermione Granger. =) Besserwissig know-it-all, alltså.

2. Internatskolor är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan?
Ja, Hogwarts är ju ett val som ligger nära till hands men jag tänker nog mest på en ungdomsbok (ganska gammal, kan ha varit en del i en serie, troligen utgiven av Wahlströms ungdomsböcker eller liknande) som handlar om en internatskola för flickor i England. Jag tror inte att det är vare sig Malory Towers eller St. Clare´s. Det finns bland annat en amerikansk flicka där som heter Petronella eller liknande men kallas för Peter. Nån som känner igen?

3. Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter detsamma!
Spontant tänker jag på t.ex. Michelle Magorians Godnatt Mister Tom och även En liten kärlekssång. Neil Gaimans Neverwhere handlar bland annat om huvudpersonens plats i två olika världar och var han känner sig mest hemma i slutändan, och även Michael Endes Den oändliga historien handlar mycket om Bastians sökande efter en egen identitet.

4. Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast?
Adlibris, Bokus, BookMooch och Book Depository. Ja, förutom alla bokbloggar jag läser (se blogroll).

2 kommentarer:

Fia sa...

Du ÄR precis som Hermione.. :)

Martina sa...

Besserwissrig know-it-all? ;)