22 september 2007

Boktokeriet fortsätter

Jajamän, visst har jag beställt fler böcker... Idag kom Michael Crichtons Rovdjur och Elizabeth Kostovas Historikern från Bokus, och tidigare i veckan har jag fått hem Berlinerpopplarna (Anne Ragde), Damernas detektivbyrå (Alexander McCall Smith), Den hemliga historien (Donna Tartt) och Stolthet och fördom (tror att alla vet vem som skrivit den...). En av de två böcker jag beställt från brittiska Amazon anlände också idag: I am Legend av Richard Matheson. Den kommer på bio i januari och jag tyckte att det vore kul att läsa den innan dess.

Och hur ska jag hinna läsa allt det här? (Ok, Stolthet och fördom har jag läst tidigare, men inte på svenska.) Jag har redan ett tiotal biblioteksböcker hemma, bland annat fortsättningen på Philip Pullmans Den mörka materian. Måste nog genast gå och lägga mig så att jag kan läsa klart Jingo och recensera den imorgon...

2 kommentarer:

Marianne sa...

Sluta blogga, börja läsa?
Nä, så får du ju inte göra :-)

Philip Seymour Hoffman sade, på ett väldigt stort ungefär, så här en gång: "Att köpa fler böcker än man hinner läsa innebär en tro på evigt liv, man tror att man kommer hinna, vilket förutsätter att livet aldrig tar slut."

Det måste ju innebära att folk som aldrig köper böcker bara knatar omkring och väntar på döden?
Eller? :o)


Kostova kräver nog att man gillar reseskildringar och miljöbeskrivningar, storyn är inbäddad i mycket sådant.
Jag var inte helsåld på den, måste jag säga...

Martina sa...

Ja, det borde vara så =). Det påminner om en historia som jag hörde en gång:
"En gammal universitetsprofessor i litteratur sa åt alla sina studenter att de skulle läsa Krig och fred. En student frågade honom: - Men har professorn själv läst Krig och fred?
Professorn funderade en stund och sade sedan:
- Krig och fred är en av de stora romaner som alla bör ha läst innan de dör. Det är därför jag sparar den; som en livförsäkring."


Apropå Kostova: ibland gillar jag miljöskildnringar etc., ibland inte. Får se hur det blir med den här.