17 september 2007

Bokfemman v. 38

Veckans tema för Bokfemman är "page-turners", dvs. böcker man inte kan sluta läsa förrän man kommit till sista sidan. Nämn dina 5 favoriter.

Page-turner (stulet från *Malin*, som i sin tur stal definitionen från thefreedictionary.com): a
very interesting, exciting, or suspenseful book, usually a novel.
  • Robert A. Heinlein - Starship Troopers. Jajamän, jag är en sci-fi-fantast, och speciellt när det gäller Heinlein som jag har läst nästan allt av. Starship Troopers är inte nödvändigtvis bäst, men det är banne mig en page-turner.
  • Douglas Coupland - Microslavar. Ja ja, den här var med i min första bokfemma (icke-amerikansk, utländsk litteratur), men det ÄR min favoritbok.
  • Stephen King - Benrangel. Kanske inte Kings allra bästa, men bland topp fem iallafall. Och eftersom den inte är lika blodigt tjock som de flesta av Kings böcker (försökt läsa Det i ett svep nån gång? Det är som att läsa Bibeln) så är Benrangel nog den troligaste page-turnern av hans böcker.
  • Dean R. Koontz - Skymningsögon. Inte den allra lättaste boken att få tag på, men om ni Koontz-fantaster out there inte har läst den än så är det hög tid att göra det. Skymningsögon är hans absolut bästa. Obs! Ej att sammanblandas med Nattens ögon!
  • Neil Gaiman och Terry Pratchett - Goda omen. Bara för att den är så jäkla rolig.
Det är nästan så att Michelle Magorians Godnatt Mister Tom också hade platsat på listan, men den har jag läst så många gånger nu att jag knappt behöver titta på sidorna för att se vad det står. Så det är inte precis så att jag inte kan släppa den för att den är så spännande... annars så läser jag oftast så pass snabbt att de flesta böcker (om de är tillräckligt intressanta) är avklarade på en eftermiddag, varför man kan säga att alla böcker är page-turners för mig.

2 kommentarer:

miss_frankenstein sa...

Det är inspirerande att läsa din blogg, måste se till att läsa microslavar, jag gillar några av Couplands andra böcker :) Jag föredrar Väktare, The Face eller Hjärtats mörka flod framför Skymningsögon, fastnade aldrig riktigt för den. Goda Omen är fruktansvärt rolig, den är en av mina absoluta favoriter :) Jag läser också fort, det är tråkigt ibland eftersom alla böcker tar slut så snabbt...

martina sa...

Det är därför det är så bra att läsa fantasy, det är oftast långa serier så då tar de inte slut lika snabbt =).