22 april 2013

Imorgon, alltså! Då ni!

Imorgon den 23/4 är det Världsbokdagen, och inte nog med det *skamlös reklam* så drar biblioteken i Norrbotten igång kampanjer Norrbotten läser, ett läsäventyr där vi hoppas att så många som möjligt i Norrbottens län läser en och samma bok för att sedan dela sin läsupplevelse med andra, antingen online (bl.a. på Facebook-sidan Norrbotten läser) eller IRL.

Boken och författaren är hemlig fram till imorgon, men jag kan avslöja att det är en författare med Norrbottensanknytning, och hen ska dessutom göra en författarturné i länets samtliga 14 kommuner till hösten!

Alltså, imorgon beger du (som bor i Norrbotten) dig till ett bibliotek nära dig och hämtar en gratis pocketutgåva av den utvalda boken. Den finns naturligtvis också att låna som pappersbok, ljudbok, talbok och e-bok. Sen läser du boken, går in på facebook.com/norrbottenlaser och diskuterar tillsammans med andra (eller gör en bokcirkel av den, eller prata med frisören eller kassörskan på ICA...) och slutligen kan du delta i en skrivartävling med boken som utgångspunkt - mer info om detta på ditt bibliotek - och till hösten blir det en bejublad författarturné. Marsch iväg!

*slut på skamlös reklam*

Inga kommentarer: