24 mars 2012

En bokbloggares matematik

Ska vi räkna olästa böcker i bokhyllan? Jag börjar.

217

Så, om jag läser 10 böcker per månad (och för det mesta kommer jag inte upp i så många nu för tiden) så har jag så jag klarar mig i ca 22 månader, alltså nästan två år. Förutsatt att jag inte köper nånting nytt under den tiden. TVÅ ÅR! Läser jag istället åtta böcker per månad - vilket, let´s face it, är mer realistiskt som det ser ut nu - så räcker de i 27 månader.

(Räknar jag dessutom med traven med halvlästa böcker så räcker de väl i... tja, länge.)

Få höra nu - hur många olästa böcker har ni egentligen i hyllorna, och hur länge skulle det ta er att läsa dem alla med er normala lästakt?

20 kommentarer:

Spetsig - en bokblogg sa...

508 som jag vet om men i själva verket är de nog närmare 600, kanske mer. Och då räknar jag inte med referensverken (ca. 200 st.)

Martina sa...

Fast referensverk kan ju inte riktigt räknas, de brukar man ju ändå inte läsa från pärm till pärm.

(Jag har en del uppslagsböcker etc. som jag knappt bläddrat i men inte direkt räknar till olästa böcker...)

Anna (Bokstävlarna) sa...

Ah, jag älskar den här typen av inlägg. :D Får mig att känna mig mycket bättre med tanke på att mitt hyllplan med olästa böcker bara innehåller ca 50 titlar för tillfället. Vilket pga bokrean är lite mer än normalt. vanligtvis brukar jag ha ca 30-40 olästa böcker hemma, vilket jag teoretiskt skulle kunna läsa på 2-3 månader.

Martina sa...

Är dock lite imponerad över fler än 500 olästa böcker.

Martina sa...

Anna: 50 olästa?! Hur lyckas du med det?

...med näsan i en bok... sa...

Har ungefär 70 olästa och tycker att det är alldeles för många. Känns bokslösigt med för många...Då kommer man ju onekligen aldrig att läsa alla av dem och det måste ju kännas tråkigt att veta. Optimalt tycker jag är att ha max 20 olästa

Eve sa...

Har för närvarande 23 olästa böcker i bokhyllan och 12 påbörjade böcker liggande (som jag också väljer att räkna in) vilket gör totalt 35 böcker. Med nuvarande lästakt räcker det i 7 månader... Känns helt okej ändå. Imponerad av er med över 200 respektive över 500 böcker, tänk vilken valfrihet. (fast det är väl som det brukar vara, bara för att man har många böcker innebär det inte att man har något man vill läsa ändå just nu).

Hanneles bokparadis sa...

jag har slutat att räkna, men sa ända till sonen att jag hinner nog läsa ett par tusen böcker innan jag dör :)

Boktradition sa...

Ajdå... vågar inte räkna! Känns som att de ökar explosionsartat vid varje bokbeställning =&

Nathalie T sa...

Jag skulle tippa att jag har ca 50 st olästa böcker hemma och det skulle nog ta mig ca 10 månader (hinner knappt läsa för tillfället) att ta mig igenom dem.

Martina sa...

Eve: jag brukar stå framför hyllan med olästa böcker och gnälla över att jag inte har nåt att läsa... så valfrihet, nja, jag vet inte det. ;)

Martina sa...

...med näsan i en bok... Men det måste ju betyda att man knappt köper några böcker? Hemska tanke!

Sigrid Drakhjärta sa...

Extremt fascinerad av siffrorna som nämns här. Förstår inte hur ni kan ha så många olästa böcker (500!!!). Jag skulle nog bli galen om jag hade så många böcker men inte hann läsa dem. Klarar inte av att ha böcker men inte veta hurdana de är. Själv har jag 11 olästa böcker i bokhyllan, som jag köpte på bokrean. De är nog utlästa om cirkus en månad så då kan jag köpa ~10 till.

Ska banne mig bokmärka detta inlägg! Vill veta hur höga siffror bokbloggarmaffian kommer komma upp i! :)

Eli sa...

Dags för ärlighet, alltså! :) Innan jag började med Hyllvärmarprojektet så hade jag ungefär 50 böcker olästa i hyllan, drygt 30 av dem var faktiskt hyllvärmare och resten är böcker av favoritförfattare som jag sparar på till ett riktigt bra tillfälle.
Nu har jag läst hyllvärmare sen december och jag har läst sex stycken hittills. Så med den takten kommer alla mina hyllvärmare vara utlästa om 16 månader :)
Det jag har märkt är att de försvinner från hyllorna som aldrig förr nu när jag faktiskt har en utmaning att hålla mig till, och dessutom ett köpstopp. Det blir både lättare och roligare och speciellt eftersom flera bokbloggare är med på det.

Spetsig - en bokblogg sa...

"Känns bokslösigt med för många...Då kommer man ju onekligen aldrig att läsa alla av dem och det måste ju kännas tråkigt att veta."

Äh. ;-)

Några av dem ville jag ha när jag köpte dem, men hann tappa intresset innan jag kom mig för att läsa dem. Andra böcker vill jag ha bara för att ha dem, för att veta att de står där i hyllan om jag skulle vilja läsa dem. Åter andra gläder andra familjemedlemmar. :-) Så jag känner mig lugn.

Älskar att läsa sa...

Min första tanke var wow 500 olästa böcker, vilka spännande läsupplevelser som väntar!
Själv har jag 74 olästa böcker.
Sådana som jag var sugen på att läsa när jag köpte dom men sen har andra mer "intressanta" kommit före.

Karin sa...

Jag har också flera hundra olästa böcker hemma. Det är som att ha en egen bokhandel att botanisera i. Underbart ju! Troligtvis kommer jag aldrig hinna läsa alla eftersom jag köper böcker fortarae än jag hinner läsa och jag har ganska många böcker jag aldrig ens vill läsa. Såna som jag har räddat från annars otäcka öden.

Martina sa...

Jag köper böcker för att jag vill läsa dem just då - precis som många andra bokbloggare, misstänker jag ;) - men sen kan det hända att jag ger bort dem eller säljer dem utan att läsa dem!

Så man har nog lagt en hel del onödiga pengar på böcker i sina dar. Nåja, det är ju iallafall en vettig sak att lägga dem på. =)

Monika sa...

Just nu har jag exakt 168 olästa böcker i hyllan. Det är i alla fall de som är mina :) Sambons väljer jag att inte räkna just nu.

Av dessa 168 är inte jättemånga riktiga hyllvärmare, eftersom jag är en mycket strukturerad bokläsare och förösker läsa de årsvis :)

35 av böckerna är inköpta 2010 och fortfarande olästa. En handfull (kanske ca 15) är inköpta tidigare och fortfarande olästa.

Martina sa...

Imponerande att du läser årsvis! Min äldsta olästa bok fyllde just 12 år.