14 juni 2011

Maria Lang-omläsning

Dark Places-Helena har sin årstidsbundna rituella omläsning av diverse Maria Lang-deckare och jag följer hennes exempel; nu inför midsommar blir det En främmande man, senare i sommar måste man ju läsa Mörkögda augustinatt, till Lucia är Vitklädd med ljus i hår obligatorisk och julaftonen tillbringas med fördel läsandes Tragedi på en lantkyrkogård. Och så vidare.

(Fast jag missade också att läsa Kung Liljekonvalje av dungen vid rätt tidpunkt.)

5 kommentarer:

EvaB sa...

Jag blev så besviken att jag inte hade Kung liljekonvalje av dungen i bokhyllan att jag började läsa en höstlig Maria Lang i stället. Men det känns fel. Den åker in i bokhyllan igen tills höststormarna dånar kring knuten. Så glad jag blir att vi är åtskilliga som uppskattar Maria Lang-deckarna.

Helena (Dark Places) sa...

Åh, fint! Maria Lang gör sig allra, allra bäst om man läser böckerna under rätt säsong, tycker jag. Grämer mig dock något vansinnigt över att jag missade Kung Liljekonvalje av dungen i år. Jag som läser den varje år, och har den både på svenska och engelska.

Mvh, Inte alls nördig :)

Helena sa...

Det bästa är att det finns en Lang-bok för varje årstid och varje tillfälle i livet - om man ska gifta sig eller disputera så finns det alltid en Maria Lang att hålla i handen :) Det blir absolut "Mörkögda augustinatt" i år igen.

Martina sa...

Jag började på Rosor, kyssar och döden efter En främmande man, den utspelar sig ju också under sommaren.

Lisa sa...

Är det nu man (läs: jag) ska erkänna att man (läs: jag) aldrig har läst en Lang i hela sitt liv...? Oops.