1 januari 2011

Årets bokliga nyårslöfte

Jag ska - jag MÅSTE - bli bättre på att läsa ur min egen bokhylla. Det är antingen det, eller så måste jag bli bättre på att inte köpa böcker. Min bokhylla för olästa böcker (en standard 80 cm Billy) är nämligen proppfull. Det finns nån utmaning om att läsa minst 37 av sina egna olästa böcker under 2011; den tänkte jag inte hoppa på men jag ska ändå försöka läsa så många av mina egna böcker som möjligt. Varför just 37, förresten? Det är inte en jämn siffra överhuvudtaget.

Dessutom tror jag att jag borde införa nån sorts varannan engelsk, varannan svensk-regel. Fast om jag läser huvudsakligen från mina egen bokhylla så kanske det inte behövs. Jag tror att den är ganska jämnt fördelad.

P.S. Och så var det det här med att skriva om böckerna på bloggen. Det måste jag bli bättre på - förr skrev jag ju om allt (nytt, dvs. inte omläsningar) men nu har det blivit sämre med det. 

7 kommentarer:

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

aldrig fel att lova mer läsning :)

mind the book sa...

fniss, fniss, jag har också en 37-sidorsregel sedan många år, men den går ut på att ge även jobbiga/tråkiga böcker en chans genom att läsa 37 sidor innan den förpassas till bokkyrkogården

Bai sa...

Eg tenkte kanskje 37 kunne vere 3/4 av vekene i året. Men det blir 39, så det stemmer heller ikkje. Uansett: Det er ein god ide å lese meir frå hyllene. Det skal eg også gjere.

Amy sa...

Då sitter vi i samma båt. ;-)
Massa olästa böcker och rec.ex som väntar.....fast det är ju iofs ett väldigt trevligt bekymmer.

Fia sa...

Jag tror jag sluter upp på detta, det blir de bortglömda böckernas år.. eller de är ju inte bortglömda, men bortprioriterade. Och de förtjänar bättre!

Zachan sa...

Hmm, är det mitt projekt "Länsa bokhyllan" du tänker på? Jag har ju tänkt att i princip bara läsa böcker från den egna bokhyllan nu den närmaste tiden.

Och anledningen till 37 böcker var den att det var så många olästa böcker jag hade hemma när jag räknade senast ;) Men nu har nog den siffran ökat lite...

Martina sa...

Zachan: nej, det finns en annan utmaning också som heter 37in11: http://37in11.blogspot.com/