18 september 2009

Boken om mig

Kulturfyran denna vecka (jag borde verkligen svara på lite fler kulturfyror, det är ju rätt ofta bokrelaterade ämnen):

1. Boken om dig, vilken slags bok skulle det bli? En deckare? En biografi? En faktabok? En romantisk roman? Ett drama? En komedi?

Nånting väldigt angstigt, förmodligen. Som egentligen inte handlar om nånting - för att ta några exempel från filmens värld, som American Splendor ungefär. Eller Ghost World. (Den sistnämnda är väldigt bra, den förstnämnda - not so much. Förutom den nördige, halvautistiske kompisen. Det är nog honom jag är mest lik.)

2. Viken författare tycker du skulle passa skriva boken om dig, eller vilken författare skulle du vilja skriva den boken?

Om jag fick välja helt fritt - Neil Gaiman eller China Miéville. Vem vill inte bo i New Crobuzon, liksom? Annars skulle Lise Myhre funka ganska bra, jag hade gärna varit med i Nemi.

3. Om boken blev film: vilken skådespelare skulle spela dig?

Miranda Otto, om man ser till likheten - hon är en blond, snyggare version av mig (vilket jag även har fått bekräftat av en sån där ladda-upp-ditt-foto/"vilken kändis är du mest lik"-sajt). Eller Kate Beckinsale. Eller Rosario Dawson - men det är bara för att jag älskar henne i Rent och Clerks 2. ("Mooby´s!") Eller, för att återknyta till Ghost World, Thora Birch. Det vore förresten väldigt lämpligt eftersom min kompis och fellow bokbloggare Fia är väldigt lik Scarlett Johanson... (Jo, det ÄR du.)

4. Finns det någon låt som du tycker handlar om dig på något sätt?

Tja, ibland känner jag mig såhär:


Och ibland önskar jag att jag var lite mer så här:


From time to time känns den här låten ganska passande...

3 kommentarer:

Fia sa...

Mmm mad world är bra!

Och jo, jag får ju höra om likheten med Scarlett då och då... Det är nog för att jag har så plutiga läppar... ;)

Lilla O sa...

Ironic, det var lägesedan. Riktigt bra!

Martina sa...

Fia: fast förut brukade du ju bara säga "neeej" när nån sa att du är lik henne. ;)

Lilla O: den är bra, och så passande ibland!