27 januari 2009

Mina bokhyllor

Maria på Arianrhod vill veta hur våra bokhyllor ser ut, och eftersom jag nu har en digitalkamera (yay!) så är jag inte sen att besvara hennes uppmaning (klicka på bilderna för ett större format):


Bokhyllan i arbetsrummet. Innehåller lästa böcker från A till R, samt en rad med diverse facklitteratur längst ner (kom dock inte med på bild).


En av bokhyllorna i sovrummet. Innehåller läst skönlitteratur från R till Ö (ok, W), hyllan längst ner är olästa inbundna böcker. Och kolla, det finns en hel hylla att fylla upp med...


Olästa pocketböcker! Ja, när de väl har blivit lästa förstås. De ligger nämligen just nu i travar på överhyllan till mitt skrivbord. Jag började med att ordna dem i bokstavsordning, men den failerade ganska snabbt.


Och slutligen, också i sovrummet, en bokhylla för mina fantasyserier (Eddings, Pratchett, Tolkien, Feist, Williams etc.) De ska eventuellt få blanda sig med resten av böckerna - eftersom jag har fantasy även i de andra bokhyllorna nuförtiden - men jag har inte orkat ta tag i det än.

Ignorera klädhögen i fåtöljen bredvid bokhyllan, förresten...

Camillas boklåda visar också sin bokhylla.

12 kommentarer:

Fia sa...

No I will not ignore it.. you dirty girl! ;P Btw, den där väggen ser verkligen ROSA ut när man ser den på bild så där, när jag var där verkade den inte alls lika skrikig...

Maria sa...

Kul att du hängde på. :) Jag gillar att se andras bokhyllor. ;)

Johan sa...

Jag tycker det är mycket symboliskt att ha fantasyserierna i ett eget litet ghetto annars.

//JJ

Eva sa...

Vad kul att se att dina bokhyllor. Jag ska försöka lägga ut mina också, om jag hinner. Det är full fart på barnen idag! Imponerade med din alfabetsordning!!!

Martina sa...

Fia: jag tänker faktiskt inte på de rosa väggarna längre... fast de är VÄLDIGT skrikiga. Och allmänt fula.

Maria: jag också. =)

Johan: jag ser det inte som ett ghetto, snarare som "här står mina fina fantasyserier som inte ska besudlas av andra böcker." =)

Eva: alfabetsordning är bra men besvärligt, förut kunde jag bara knöka in nya böcker lite vart som helst, nu måste jag ju flytta fram alla böcker några steg om jag ska få in nya på t.ex. H.

ordochingavisor sa...

älskar att se bilder på bokhyllor, fina dina var (men vilken bokhylla är inte fin å andra sidan?!).

Martina sa...

Alla bokhyllor är fina, men de jag tycker är finast är såna som är helt fullproppade med böcker på längden och tvären. =)

Johan sa...

Martina: jo, det är ju inte som att jag inte gillar fantasy.

//JJ

Johan sa...

Vad det gäller mina egna bokhyllor, förresten, så har jag plötsligt mer utrymme än böcker för första gången sedan typ femtonårsåldern (bibliotek, fler bokhyllor), och det är så skönt. Man får plats. Inget "men var skall jag egentligen ställa den?" när man köper böcker.

//JJ

Martina sa...

Luxury!

Anna S sa...

Jag är imponerad av att du har en hel hylla över! Och lite avundsjuk. Själv ska jag snarast inhandla ett extra hyllplan till en av mina Billy-hyllor för att få plats mned en extra rad pocketar. Vilket iofs är lite som konstgjord andning, för vad jag egentligen behöver är nog en bokhylla till...

Martina sa...

Nja, över och över... den är bara tom för att jag inte läst alla böcker som ska in i den. =)