21 januari 2009

En gammal bekant!

Nu när jag läser The Monster of St. Marylebone (en "aldrig tidigare publicerad" Sherlock Holmes-berättelse - apropå såna, vart, vart är min Adlibrisbeställning?) så blev jag påmind om en bok som jag läste, många gånger, för många herrans år sedan, och som då var en av de tre eller fyra böckerna i en Det Bästas bokval-bok: Guvernanten på Mellyn av Victoria Holt.

Jag kom inte ihåg vare sig titeln eller författaren, men efter lite googlande (Google is your friend, som det heter) fick jag fram relevant information och kan man tänka sig, den fanns till salu på Bokbörsen. I flera upplagor, dessutom.

Så naturligtvis var jag tvungen att köpa den. =) Ack, den ljuva tiden då man okritiskt läste vilket skräp som helst - jag undrar om Victoria Holt håller än?

5 kommentarer:

Arina sa...

Å, Victoria Holt! Jag hade en period då jag slukade alla guvernantböcker jag kom över och Victoria Holt gillade jag i övrigt också. Sen läste jag en bok av henne om en flicka som var föräldralös där allting förklarades och pekades på så att man redan i inledningen förstod vartåt det lutade. Jag blev så irriterad på henne då så det var den sista jag läste.

Martina sa...

Jag tror att jag har läst en annan bok av Victoria Holt också (dvs. inte bara Guvernanten på Mellyn), Den indiska solfjädern. Det var en föräldralös flicka med i den, om jag inte minns fel... är det den du menar?

Arina sa...

Jag tror det. Det visade sig att någon släkting (hennes far? farbror?) levde. Hon tjatade hela tiden om hur han tyckte mycket mer om henne (berättaren) än de andra barnen som han skulle föreställa vara släkt med. Det skulle säkert föreställa diskreta ledtrådar, men var så övertydligt att det bara var irriterande.

Boken är tankens barn sa...

Har också beställt böcker från Adlibris, men de tycks aldrig komma. Börjar bli smått otålig.

Martina sa...

Adlibris har verkligen blivit sämre och sämre på att skicka beställningar fort, ibland tar det flera veckor. Har de bara praoelever på lagret nuförtiden?