19 januari 2009

Bokenkät från Bokhora

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?

Det är nog ingen, faktiskt. Jag väntar tills böckerna kommer i pocket (eller reas ut), är det en bok jag vill läsa snabbt så lånar jag den på biblioteket. Jag ger ganska mycket inköpsförslag...

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Terry Pratchett ligger etta med 21½ böcker (den halva är förstås Goda omen), sedan David Eddings (20 böcker), Agatha Christie (19 böcker), R. E. Feist (16 böcker) och Maria Lang (14 böcker).

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?

Öööh... jag får så många boktips från höger och vänster, så det kommer jag inte ihåg. Risken är stor att jag inte har läst en bok som andra tipsat om sedan i somras, för den senaste jag kan minnas är Människohamn. Och jo, den var bra. =) Var tipset kom ifrån, det kan jag omöjligt komma ihåg. Antagligen Bokhora.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?

Sex böcker i julklapp; Sovay av Celia Rees till Fia, Orcs Omnibus av Stan Nicholls (alla tre delar i Orcs: First Blood) till sambon, Innan jag dör av Jenny Downham till äldsta lillasystern, en bok av Katarina von Bredow (jag tror det var Som jag vill vara) till yngsta lillasystern och Vem bestämmer? samt Vem är arg? av Stina Wirsén till syskonbarnen.

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?

Faktiskt bara två: Napoleons pyramider av William Dietrich och Träna dig ner i vikt av Katarina Lundmark.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?

Bläckhjärta av Cornelia Funke. För ovanlighetens skull så håller jag bara på med en bok...

2 kommentarer:

svartanova sa...

Kul att läsa din lista!

Martina sa...

Tja, de är ganska meningslösa såna här enkäter men det är kul att svara på dem iallafall. =)