5 januari 2009

Aktion SUB-Abbau*

Vilket alltså översätts med "dags att riva den ihopsamlade högen av olästa böcker". Just nu har jag, om jag räknat rätt, 80 olästa böcker (plus ett gäng från biblioteket, men de räknas inte) hemma. Jag tänkte att till 2010 ska jag försöka få ner den siffran till... tja, 30?

Ja, det är ju iallafall ett mål att sträva mot - inte fler än 30 böcker i SUB:en den 31 december 2009.

*SUB = Stapel ungelesener Bücher, högen med olästa böcker. Abbau = rivning, demontering.

4 kommentarer:

Cia sa...

Ett hett tips är att gå igenom den högen med hårdhandskarna. Många av böckerna som fanns i min olästa-böckerhög var just olästa för att det inte var böcker som jag kände för att läsa... Jag läser hellre böcker som jag vill läsa än sådana som jag känner att jag borde läsa bara för att jag äger boken så jag lyckades halvera högen i den sorteringsomgången...

Martina sa...

Jo, jag har funderat på det... men å andra sidan så har jag inga problem med att lägga ifrån mig böcker jag tycker är tråkiga, så jag kan nog ge dem 20-30 sidor iallafall innan jag rensar ut dem.

Cia sa...

Okej :) Ja då kan det absolut vara värt att testa iallafall. Jag är av den andra sorten och vill alltid läsa ut en bok jag påbörjat!

Annika sa...

Jag har mellan 30 - 40 olästa böcker och det känns som ganska lagom. Jag har ett stort urval att välja ur och jag känner ingen panik över att jag ska bli utan läsning helt plötsligt.

Ibland händer det faktiskt att jag har fått ner antalet till ca 10 men det är på gränsen till för lite ...