20 februari 2013

Läsningsenkät

Hittade en läsenkät hos Bokbabbel, som hittat den hos Julia Skott. Jag håller med Julia att det är lönlöst att försöka spåra en enkät tillbaka till källan...

1. Ljudbok eller bok i handen?

Bok i handen. Jag gillar inte ljudböcker, mycket för att uppläsaren alltid läser för långsamt vilket gör mig stressad.

2. Pocket eller inbunden?

Inbunden är snyggare men pocket billigare. Jag skulle nog säga pocket ändå eftersom de är lättare och tar mindre plats - fast nackdelen är ju att man måste vänta längre innan man kan köpa dem... När det gäller engelska böcker föredrar jag iallafall helt klart pocket. Särskilt de där blaffiga amerikanska med författarnamn och/eller titel i guldrelief. ;) De är så underbart kitschiga.

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (fiction/nonfiction)

Ja, alltså, fiktion/påhittat hellre än BOATS, men jag läser mycket facklitteratur/non-fiction också (tycker inte att fiction/non-fiction riktigt motsvaras av påhittat/verklighetsbaserat).

4. Harry Potter eller Twilight?

Eh. Va? Harry Potter förstås.


5. Fantasyvärld eller vår värld?

Det beror helt på vilken sorts bok det är. Både och, alltså.

6. Kindle, iPad eller annat?

Vad är det för fel på en fin pappersbok med actual pages? (Men visst, en läsplatta hade varit bra ibland. Har dock inte testat nån så vet inte vilken jag föredrar. Iofs är ju alla Apple-produkter djävulens påfund, så jag måste väl saga Kindle.)

7. Låna eller köpa böcker?

Gärna köpa, men lånar sånt som faktiskt finns på biblioteket. Det blir alltså mestadels att jag köper böcker på engelska och lånar böcker på svenska.

8. Bokhandlar eller online?

Både och, men jag föredrar nog ändå online pga billigare priser. Det är dock kul att gå runt och browsa i en fysisk bokhandel som är lite mer specialiserad, t.ex. SF-bokhandeln eller The English Bookshop.

9. Ensamstående bok eller trilogi?

Hm... beror på vilken sorts bok det är. Förr hade jag direkt sagt trilogi, men jag börjar nu gå över mer på fristående-sidan. Av nån anledning läser jag numera ofta första boken i en trilogi men kommer mig aldrig för att läsa resten. (Ex. Cirkeln, The Passage - men jag MÅSTE verkligen ta tag i The Twelve snart - Bläckhjärta, Guldkompassen.)

10. Tjock bok eller tunn bok?

Mellantjock? Ca 300-400 sidor är ganska lagom.

11. Romans eller action?

Action. Gillar inte romans. Läser mycket äventyr/thriller/action, det är min chick lit.

12. Mysa under filt eller steka i solen?

Usch, sol... Nej, mysa under filt helt klart.

13. Varm choklad eller latte?

Varm choklad, men helst te. Särskilt som läsningsdryck. Varm choklad är mer "komma in från kylan"-dryck.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?

Både och, igen. Men vissa böcker vill jag inte läsa recensioner om, det räcker med att veta lite grann om vad de handlar om. Läser jag för mycket om en bok så blir jag mindre sugen på att läsa den helt enkelt.

Inga kommentarer: