18 oktober 2008

Nu MÅSTE jag skärpa mig

Ni vet de där hårda restriktionerna på bokinköp *host* som jag skulle införa när köpstoppet var slut? Tja, de blev inte så hårda. 13 - tror jag - böcker är hittills inköpta under oktober, plus några som jag fått via pocket&prassel, care package från Fia, utskick från Ordfront (fast de räknas inte, för de har jag ju faktiskt inte köpt).

Det här går inte; jag kommer aldrig att komma ikapp med min "att läsa"-hög på det här sättet... Plus att ekonomin ju tar en del stryk också. Nej, nu blir det köpstopp igen - från och med idag och iallafall fram till 1 december. Kanske rentav till jul? Undantag är böcker som är presenter samt eventuella kok- eller handarbetsböcker, som jag inte riktigt räknar som "böcker" - de tar ju ingen tid att läsa och man behöver inte känna stress över att de ligger olästa... men, inom rimliga gränser där också pga ekonomiska skäl. Nu köper jag förstår inte kokböcker etc. särskilt ofta, så det borde inte bli några problem...

5 kommentarer:

emm sa...

Ja jag borde verkligen följa ditt exempel. Men det är ingen idé. Jag kommer bara misslyckas och bli surig på mig själv för det.

Lycka till! :)

Anonym sa...

Jag undrar om inte tricket är att ge sig själv en liten kvot av böcker som man får köpa under en månad (måste ligga under antalet böcker man normalt läser på en månad, annars sjunker inte högen).

Då måste man alltid fråga sig om boken man står med i handen, eller är på väg att lägga i kundvagnen, är tillräckligt bra för att använda upp en del av kvoten på. Då uppstår inte heller det vacuum som gör att man shoppar loss efter avslutat köpstopp.

Martina sa...

Emm: jag är så jäkla envis så om jag har sagt att jag inte ska köpa böcker så är det det som gäller =). Men om man vet att man inte kan hålla ett köpstopp så är det nog lika bra att inte försöka.

Dieva: tja, så skulle man ju kunna göra förstås... men jag tror att nolltolerans är bättre i mitt fall.

Fia sa...

Jag har egentligen inte råd med julklappar åt någon, men för skojs skull så tycker jag att du och jag skall ge varandra var sin bok i julklapp... så bryter vi inte mot eventuella köpstopp.. ;)

Martina sa...

Det låter som en bra idé. =) Skicka en önskelista!