17 oktober 2008

Böcker A-Ö: G

I Böcker A-Ö har turen nu kommit till G.
  • Författare: David Gibbins, som har lyckats med konststycket att skriva en ganska usel och en rätt bra bok om samma huvudperson, marinarkeologen Jack Howard. Den usla boken var hans första, Atlantis hemlighet (som märkligt nog blev en storsäljare), och den bra boken hans andra, Heligt guld. Om hans tredje bok - The Lost Tomb eller The Last Gospel, beroende på vilken utgåva man väljer - är bra eller dålig återstår att se.
  • Bok: Grunts av Mary Gentle. Jag fuskar och tar en bok som jag inte har läst, men den står i bokhyllan och verkar vara mycket rolig - den handlar nämligen om "den andra sidan", orcerna... som vet att trots att den goda sidan är totalt numerärt underlägsen så kommer den ändå att vinna, för de goda har ju ett par hjältar med sig och slakten kommer att bli fruktansvärd. Orcs will die by the thousands... Ska bli kul att läsa.
  • Litteratär gestalt: Guido Brunetti, en mycket o-stereotypisk polis som varken har alkoholproblem eller dålig relation till sina barn, och inte är han skild heller. Sympatiskt drag av Donna Leon!

Inga kommentarer: