16 oktober 2008

Från Ordfront

... fick jag igår ett paket med Låt den rätte komma in i pocket med filmomslag (jag avskyr filmomslag, men den var ju gratis och jag hade den inte sen tidigare, så det är roligt ändå) och fribiljetter till filmen som har premiär 24 oktober. Nu hade jag ju visserligen inte tänkt gå och se filmen, men det blir väl så att jag gör det ändå - fribiljetter är ju ändå fribiljetter!

Det här var mitt första "vi gillar din blogg, ge oss reklam"-paket (om man inte räknar med Kabusa förlag, men där fick jag ju välja böcker fritt ur deras katalog och boken jag först valde - Kyoto och fjärilarna, som var den enda som lät intressant - föll mig inte i smaken, så det blev aldrig av att jag valde några fler) och jag hoppas att fler förlag, eller för all del Ordfront igen, vill skicka mig paket. ;)

De har ju uppnått ett mål iallafall - jag kommer att läsa och recensera boken, och gå och se filmen som jag egentligen inte tänkt se!

8 kommentarer:

Mattias B sa...

Har du inte fått några böcker från oss (Piratförlaget)? I så fall måste vi ändra på det.

Hälsningar,
Mattias B

Martina sa...

Det får ni gärna göra. =) Maila mig på etthemutanbocker@hotmail.com så skickar jag min adress!

Erika sa...

Har du skickat ut förfrågningar på enskilda titlar till förlag? Det har jag gjort några gånger och min erfarenhet är att de flesta går en till mötes - i alla fall hos mindre/mellanstora förlag.
Hos Albert Bonniers och Norstedts var det dock stopp när jag frågade för något år sen (och dem om några borde ju ha råd tycker man).

Erika sa...

Utvecklade för övrigt det hela till ett inlägg på min blogg.

Martina sa...

Nej, det har jag inte gjort...

Mattias B sa...

Via vår hemsida kan du också beställa recensionsexemplar: http://www.piratforlaget.se (länk upptill i högerspalten).

Bokbloggare är jättevälkomna att höra av sig den vägen. Även om vi förstås bara ger ut superbra böcker och allting känns lockande, så är det ett tips att inledningsvis inte kryssa för rubbet - då brukar vi snarare misstänka att det handlar om utmärkta julklappar... (det har hänt förut, speciellt om beställningen dimpar in så där vid lucia någon gång)

Hälsningar,
Mattias B

Snöfrid sa...

Hoppas inte frågan låter för dum, men kostar recensionsex något? :/

Mattias B sa...

Recensionsexemplar kostar inget (åtminstone har jag aldrig hört talas om motsatsen). Däremot kan förlaget be bloggaren att höra av sig med en länk när recensionen blivit publicerad, speciellt om samarbetet mellan förlag och recensent är nytt.

Så länge man inte missbrukar möjligheten att få gratis böcker (och beställer en massa titlar som man ändå inte tänker läsa), så är det gynnsamt för båda parter. Förlagen vill att det ska skrivas om deras böcker och bloggarna vill ha möjlighet att kunna skriva om böcker utan att bli totalt ruinerade.

/Mattias B