4 februari 2011

Mer Googleanalys

Nu hittade jag några roliga googlingar igen.

"amerikansk författare skriver om filippiner" - Vagt. Mycket vagt.

"eiffeltornet kamasutra"- Hoppsan! Här har man missat saker. Är det Eiffeltornet som är lite suget, eller finns det nån Kama Sutra-ställning som jag inte känner till?

"intressant roman/thriller/vad man nu ska kalla det som också är fruktansvärt bra.dessutom en debutbok," - Om möjligt ännu mera vagt. Och förväntar man sig verkligen att hitta nåt med en sån sökning?
   
"kan man dricka te med mjölk i"- Ja, det kan man. Med yoghurt i också, men det kanske inte är lika gott. Eller varför inte pröva en Irish Tea, med whiskey?

"marie, sandell, sweden, volkswagen" - ?

"rullgardin+eiffeltornet"- Eiffeltornet är populärt. Ska det vara en rullgardin med en Kama Sutra-ställning?

"solförmörkelse är en annalkande katastrof" - Kanske om du var en mayaindian för tvåtusen år sedan. Om inte så kan du nog vara ganska lugn.

9 kommentarer:

Kerstin sa...

Det är kul att kolla sökningar =) Var tvungen att kolla min statistik och jag hittade bland andra "cigarett med krumelurer", "zdenka bezdekova" och "katakomber visby". Vet inte vad jag skrivit som resulterat i träff på dessa =) Eller jo den första förstår jag eftersom sidan heter Kerstin krumelurer, men de andra två...
//Kerstin

Ingrid sa...

Det kan bli hur tokigt som helst- jag upphör heller aldrig att förvåna mig över alla underliga sökord.

Baby Strange sa...

Jag jobbar både på bokhandel och bibliotek och får såna frågor verkligen hela tiden. "Det var nån amerikansk författare... någonting om syskon... det var en cykel på framsidan" typ. Undrar om google är bättre eller sämre på att hitta dessa vagt beskrivda böcker?

Emma-Johanna sa...

Under lata dagar kan jag använda google för att kolla stavningar i vissa meningar, så lyckas nog orsaka en del idiotsökningar själv ibland :)

(fast sökningen kanske bara syns om man sen gått in på träffarna?)

Vixxtoria sa...

Men VAD har du skrivit om Eiffeltornet egentligen?

*går och googlar*

Zachan sa...

Hahaha, SÅ skönt :D Ibland funderar man på vad folk tänker när de söker. Jag själv sökte visserligen på: svensk roman "mycket dialog" och diverse liknande sökningar igår, men de kommer inte direkt upp i klass med dina besökare ;)

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Visst är det spännande! Jag känner viss tillfredsställelse när OOOF bok nås via sökningar som "livets mening" eller varför inte "motsatsen tll tätt"

Martina sa...

Vixxtoria: det undrar jag också.

evalinn sa...

Fniss, kul!