28 februari 2011

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Det var kanske inte så att jag direkt ändrade åsikt när jag läste Eric Schlossers Snabbmatslandet, snarare förstärktes min åsikt att köttindustrin är ond, storföretag är onda och McDonald´s är - ja, gissa vad: onda. Vilda hästar kan inte släpa in mig på McDonald´s i min hemstad, däremot har jag faktiskt ätit på sagda ställe i Stockholm. Jag äter fortfarande kött också, trots att flera av mina kollegor är övertygade om att jag är vegetarian (jag "ser ut som en vegetarian", tydligen).

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Jag trodde också du var vegetarian. Kunde tagit gift på det ;-)

Det som förvånade mig mest när jag läste Snabbmatslandet var att det var så många fler idiotiska kedjor än MacD som hade sån där matpolicy. Finns mycket att undvika om man ska undvika allt (och det gör man ju i alla fall precis när man läst boken).

Pi sa...

Jag fick också mina tidigare åsikter rejält förstärkta när jag läste Snabbmatslandet.

Problemet är ju att jag verkligen gillar kött. Lite tröst fick jag när jag läste Monsterbiff till middag - där fick man i alla fall lite alternativ till den industrialiserade köttproduktionen. Glada grisar och hönor som faktiskt får gå ute och växa långsamt.

Martina sa...

Vixx: jaså? Jag sänder uppenbarligen ut nån sorts vegetarian-vibbar... så märkligt.

Jo visst, det är ju inte vara McDonald´s som är skyldiga till allt möjligt, även andra snabbmatskedjor etc. har ju ett finger med i spelet.

Pi: jag är ambivalent inställd till kött. Jag äter det för att det är enkelt och, ja, gott också - men om jag äter kött för många dar på raken så blir jag äcklad och måste knarka kikärtor ett tag.