21 februari 2011

Day 19 – Favorite book turned into a movie

Många bra böcker blir film. En del blir bra filmer, andra blir dåliga filmer, och åter andra direkt usla filmer. Den andra kategorin överväger helt klart, den tredje är tack och lov inte så vanlig, men tyvärr så är det alldeles för få filmer som hamnar i den första kategorin. (Däremot brukar dåliga böcker ofta bli bra filmer. Konstigt det där.)

Iallafall - jag är smått besatt av Sagan om Ringen-trilogin, och med tanke på hur många gånger jag sett den* så har jag egentligen inget annat val än att utnämna alla tre filmerna till mina favoritfilmatiseringar av några av mina favoritböcker.

Ska jag däremot nämnaen favoritbok som blivit en film, bra eller dålig, så ligger Liftarens guide till galaxen bra till - boken har jag läst... tja, många gånger, men filmen är tyvärr blaha, blaha. Alldeles för slätstruken för att göra Douglas Adams rättvisa.

*Tillräckligt många gånger för att kunna citera alldeles för mycket ur alla tre filmerna, med exakt rätt tonfall etc. Jag kommer på mig själv med att rätta folk som citerar fel ganska ofta...

3 kommentarer:

Sarah sa...

"Sagan Om Ringen" är underbar! Som film och som bok! Vilken är din favorit av de tre? Ska bli spännande att se filmatiseringen av "The Hobbit" med Persbrandt som Beorn... =)

Magnolia sa...

Sagan om ringen är fantastisk som film, annars tycker jag rätt ofta att jag blir besviken på filmerna baserade på böcker jag läst...

Martina sa...

Sarah: jag gillar alla filmerna så länge Sam och Frodo inte är ute och traskar i Mordor. De delarna brukar jag faktiskt spola förbi... (fast trean är lite bättre än de andra två).