11 februari 2011

Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving

Jag beslutade mig för att välja Sofi Oksanens Stalins kossor när turen kom till Östeuropa i Lyrans Jorden Runt-resa, för det kändes som det minst onda alternativet. Det var med stor motvilja jag började läsa; jag var helt övertygad om att jag inte skulle gilla den (men jag tänkte som så att jag behöver ju inte läsa ut den om den inte är bra).

Men tji fick jag! Stalins kossor visade sig vara en av de bästa böcker jag läste förra året och Oksanen är numera en ny favoritförfattare. Nån dag ska jag ta itu med Baby Jane som jag köpte för ett tag sen... iallafall innan hon kommer ut med nåt nytt.

7 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Åh vad spännande! Jag känner på mig att jag också kommer gilla Oksanen jättemycket när jag tar itu med henne.

(Fast det är väl ett säkert tecken på att man riskerar att bli ruskigt besviken, och tycka sämre om boken än den förtjänar...)

Monika Häägg sa...

Läste "Utrensning" förra året och det var en av de bästa böckerna under hela året. Blir nu ännu mer sugen på att läsa "Stalins kossor"

Lyrans Noblesser sa...

Utrensning är i särklass bäst, tycker jag.

Lyrans Noblesser sa...

Hallåå, Utrensning finns dessutom med på bokrean!

Martina sa...

Lyran: jo, jag upptäckte det precis efter att jag kommenterat hos dig om att jag bara beställt tre böcker. =) Så, ok, fyra böcker blev det.

Queen H sa...

Sofi Oksanen har jag inte lyckats få plats med i min att läsa-hög ännu men jag kanske borde lägga henne till min redan överfulla boktolva. :)

evalinn sa...

Jag gillade också Stalins Kossor och har också Baby Jane på lut här hemma...