19 oktober 2010

Sånt jag måste ta itu med

1. Jag MÅSTE införa lånestopp. Det är alldeles för frestande att låna en massa böcker på jobbet, men det innebär i praktiken att jag aldrig hinner läsa mina egna böcker - min oläst-hylla blir alltså aldrig tom(mare). Nu är det stopp på att låna böcker ett tag (förutom de jag redan har reserverat, och, förstås, böcker som jag måste läsa till bokprat).

2. Jag måste bli bättre på att läsa recensionsexemplar som jag får. Oftast har jag ju inte direkt bett om dem utan tackar bara ja när olika förlag vill ge mig böcker, men jag har ju tackat ja iallafall så då måste jag ju läsa dem också... Jag ska plocka ut allt som jag fått som rec.ex. och börja beta av.

3. Dax att beta av även de olästa lånade böckerna - läsa eller lämna tillbaks snarast, alltså. Efter The Windup Girl, som jag håller på med nu (jag har nog hunnit säkert, tja, hela två kapitel...) så blir det troligen Sarah Waters Främlingen i huset.

5 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

det var mycket stopp här :)

Maria sa...

Haha! Det skulle verkligen kunna vara jag själv som hade skrivit den där listan.

Zachan sa...

Man måste verkligen ha disciplin i bokläsandet. Det är det inte många icke-bokläsare som tänker på. Det verkligen dräller in böcker överallt ifrån. Jag har lite samma tendenser som du. Håller på att beta av låneböcker varvat med rec-ex (eller var det kanske tvärtom?!), för att snart kunna ta tag i de olästa böckerna i den egna hyllan.

Martina sa...

Hannele. fast egentligen bara ett stopp: lånestopp. =)

Maria: ja, jag tycker mig ha förstått att det är fler än jag som har problem med ungefär samma saker. ;)

Zachan: ja precis! Det duger inte att bara läsa böckerna som de kommer (eller låna allt intressant man ser på biblioteket...), då kommer man aldrig nånstans med bokhögarna.

Jag höll på att skriva "då blir man aldrig klar med bokhögarna", men det är ju helt självklart att man aldrig blir det... de fylls ju på hela tiden. =)

Titti sa...

Som jag avundas dig att du fortfarande har Främlingen i huset oläst. Shit vilken bra bok det är!