2 september 2008

Om det är nån som undrar...

om jag fortfarande läser böcker (med tanke på den otroligt låga läsfrekvensen i augusti - bara fem böcker på en hel månad! Jag har nog aldrig läst så lite) så ja, det gör jag. Orsaken till min långsamma lästakt stavas The Terror. En fantastiskt bra bok, men så FRUKTANSVÄRT lång (935 sidor) - look who´s talking, förresten, jag som brukar anse att böcker under 800 sidor inte är tegelstenar - men jag som dessutom ganska nyligen börjat läsa regelbundet på engelska läser fortfarande ganska långsamt, jämfört med min vanliga takt, på detta språk och på ungefär tre veckor har jag "bara" tagit mig cirka 600 sidor in i boken.

Med flera uppehåll, förstås, jag har ju läst tre (eller två och en halv) andra böcker under tiden... Under augusti har jag dessutom känt mig ovanligt osugen på att läsa överhuvudtaget. Jag har mest suttit vid datorn (och gjort vad? Ingenting vettigt överhuvudtaget). Men med lite god vilja är jag klar med The Terror i slutet av veckan iallafall.

5 kommentarer:

Fia sa...

Jag vet precis vad du pratar om, det är något som drar en bort från böckerna hela tiden.. kanske är för att det är höst och alla bra serier börjat/börjar om?

Martina sa...

Njae, alla serier HAR ju faktiskt inte börjat om... (Men Bones börjar imorgon, hurra!). Det är nånting annat.

Marianne sa...

Det låter lovande, "The Terror" ser mer och mer intressant ut för varje dag.

Och ibland vill man inte läsa, det är bara så.
Det dummaste man kan göra då är att "förstöra" en bok genom att läsa den i alla fall.

Fia sa...

*hurra, hurra, hurra* Ha den äran!

Hekena sa...

Måste. Läsa. The Terror! Fast jag sparar den till post-höstbokstsunamin, så att jag kan låta den ta sin tid. Har bara hört bra saker om den. Ska bli kul att läsa din recension!