23 september 2008

Jag kan inte hålla mig borta...

Trots att jag har en oläst-hög som inte är av denna värld kan jag inte hålla mig borta från biblioteket. Idag var jag där för att lämna tillbaks en bok (Vägen) och hämta ut en reserverad bok. (Enkel virkning av Erika Knight, för nu när jag får lön tänkte jag köpa virknålar och garn och lära mig att virka... eller snarare lära om mig, för jag har kunnat det en gång i tiden. Syslöjd, ni vet.)

Men jag kunde ju inte låta bli att botanisera lite i hyllorna, dels för att jag fått för mig att jag vill läsa om amish-kulturen (fast jag hittade inget om den idag. Tips? Gärna facklitteratur.) och dels för att... ja, bara för att.

Förutom virkboken kom jag hem med Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear, som jag lånat en gång förut med inte kom mig för att läsa, och vad som verkade vara hela bibliotekets översatta samling av H. P. Lovecraft - Fallet Charles Dexter Ward samt några novellsamlingar.

Förutom detta har jag fixat nästa pocket & prassel-paket (köpstoppet gällde ju som bekant inte böcker man köper som presenter... åt andra, kanske jag ska tillägga), och i brevlådan väntade en dvd-film (ej bokrelaterat alltså, men vad katten...): Joss Whedons Serenity. Fantastiskt bra film det.

4 kommentarer:

Arina sa...

Så Serenity är bra? Jag har köpt den men vet inte när jag skall hinna se den. Ger den någon tillfredsställande avslutning på den alltför tidigt nedlagda tv-serien?

Martina sa...

Den är riktigt, riktigt bra (och det är bra att du har sett Firefly, för det måste man nästan göra för att alls förstå handlingen i Serenity). Det är en ganska ok avslutning på tv-serien, mycket reder upp sig även om det händer en del oväntade saker.

Men naturligtvis hade det varit bäst om det fått bli en säsong till av Firefly.

Lisan sa...

Alltså, jag har varit på jakt efter amish-böcker ett tag nu jag också, men hittills har jag inte hittat nåt som greppar tag i mig ordentligt. Du får mer än gärna hojta om du hittar nåt riktigt mustigt sådär!

Arina sa...

Då vet jag vad jag skall göra när sambon är i Dalarna. Fast egentligen borde man ju se om serien först.