22 oktober 2007

Apropå Bokfemmepriset

Den överlägsna vinnaren av Bokfemmepriset måste vara Joyce Carol Oates. Hon är med på säkert 80% av listorna, och nu måste även jag börja läsa Oates (ok, jag hade i och för sig tänkt göra det redan innan). Så jag gjorde slag i saken i fredags och lånade hem Älskad, saknad från biblioteket. Nu ska jag bara bli klar med de tre eller fyra böcker jag redan läser så att jag kan börja på den här...

Hur gör ni som jobbar heltid egentligen? I och med praktiken jobbar jag nu 8-17 måndag till fredag och har knappt tid att läsa alls - det är därför jag uppdaterar här så sällan. Har ni nåt särskilt knep för att få mer lästid?

7 kommentarer:

Pysseltanten sa...

Det beror lite på. I perioder läser jag massor, liksom bara av farten - fast jag jobbar heltid. Andra perioder håller jag på med mycket "pyssel" och då blir det kanske mindre läsande - men jag måste alltid ha minst en bok på gång.
Jag ser inte så mycket teve-program (fast jag är gravt beroende av dvd-boxar...) - men så går jag och lägger mig löjligt tidigt om kvällarna...
Nä. Jag begriper inte heller hur det går till. ;-)

Marianne sa...

Ibland funkar det inte. Jag driver egen firma, och jobbar betydligt mer än heltid.
Alltså blir det läsning ganska sent på kvällarna, och då är jag för trött för t.ex. historia, som egentligen är ett favoritämne.
Senast började jag på "Matters of Exchange" av Harold Cook, men den var för tung...
Superintressant och lärorik, men den får jag återkomma till under julledigheten, eller nåt.

Martina sa...

Jag ser inte heller så mycket på tv (CSI på måndagar för det mesta och ibland House på tisdagar. That´s it) men desto mer på film, och mina lediga dagar äts för det mesta upp av maratonpass med Star Trek - next generation (mind you, I´m not complaining). Och jag måste gå och lägga mig senast 22.30 för att orka stiga upp på morgnarna... som tur är så har jag min hemmaman som sköter disk och matlaging iallafall =).

Montecore sa...

Ingen TV. Läser en bit in på natten. Läser eller lyssnar talbok på väg till och från jobbet. Men du har rätt, man hinner inte läsa hälften av det man skulle vilja läsa.

Martina sa...

Jag kan inte läsa på bussar, tåg, flygplan, i bilar eller vad som helst som rör sig... men jag lyssnar faktiskt på ljudböcker på väg till och från praktiken och när jag tränar. Ganska mycket Terry Pratchett just nu, och på engelska eftersom jag tycker att ljudböcker på svenska låter så fjantiga...

För övrigt läser jag även lite på lunchen varje dag =).

Anonym sa...

Jag har samma undran som du.
Våra kära bokbloggerskor måste läsa superfort så ofta som de uppdaterar och recenserar..!
Jag har och göra i iallafall 2-3 veckor med en sketen deckare :P Det är ju så mycket annat som "måste" göras också - träna, laga mat (när ska det uppfinnas mat-piller?), diska (diskmaskin är ju redan uppfunnen, men jag äger ingen), städa, läsa bloggar och kanske blogga själv.. etc..

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Jag är morgonmänniska och badar badkar läääänge varje morgon. Kan du gissa hur många böcker man hinner plöja igenom varje vecka
:-) Hoppas du får en trevlig helg!