16 augusti 2008

Snart lön = bokbeställning

Nu är det inte länge tills nästa lön, så jag beslutade mig för att fira det genom att beställa några pocketböcker (för jag har ju inte tillräckligt att läsa hemma...) - från Bokus den här gången. Få se nu om de levererar snabbare än Adlibris...

Temat på den här beställningen var böcker som jag förmodligen inte skulle ha köpt i vanliga fall (och som ett sidotema; kvinnliga författare):
  • Elisabet Nemert - Vindarnas ö
  • Sarah Waters - Kyssa sammet
  • Anne Tyler - Och var hör du hemma?
Eller, ja, både Waters och Tyler har jag haft på läslistan ett tag, men det känns ändå som ovanliga böcker för att vara jag. Men jag hoppas att de är bra ändå.

6 kommentarer:

Olivia sa...

Kyssa sammet är en av mina favoriter, jag tycker att den är riktigt bra.

Nemert har jag läst ett par andra böcker av, men inte den du beställde. De jag läste var riktigt tårdrypande och lite smöriga, men underhållande.

Martina sa...

Ja, jag misstänker att Nemert kan vara riktigt sentimental och smörig... det var egentligen en annan bok jag hade fastnat för ("Bortom stjärnan"), men den fanns bara i storpocket = mycket dyrare.

Helena sa...

Både Waters och Tyler är enastående berättare, även om jag tycker att de skrivit bättre böcker än de du beställde. Därmed inte sagt att de inte är bra; det är de. Det är bara det att Waters och Tyler har en ovanligt hög lägstanivå.

Martina sa...

Jag tror säkert att de är bra båda två, det här var de böcker jag fastnade för just nu baserat på baksidestext - om de är bra så kommer jag ju att läsa mer av dem =).

dieva sa...

Precis som övriga tror jag inte att du blir besviken (men möjligen överraskad) av Waters. Jag har läst alla hennes böcker (utom möjligen hennes senaste). Ficktjuven tycker jag var bäst.

Martina sa...

Jag har hört väldigt blandade recensioner av Waters - allt från fantastiskt till usch. Jag hoppas förstås på fantastiskt...