16 augusti 2008

Höstböcker

Jag vill ha tips på böcker som lämpar sig bäst för att läsas på hösten, vare sig det är krispigt kallt med högblå himmel och guldröda löv eller piskande regn och höstdimma - ja, kanske till och med några enstaka snöflingor. Nånting man kan läsa invirad i en filt i soffan, med en stor kopp te bredvid sig...

Jag har redan lagt John Harwoods The Seance på läslistan, efter tips från Calliope, men jag vill ha mer!

Vad läser ni på hösten? Tipsa!

16 kommentarer:

Linda sa...

Jag läser gärna böckerna om Tara Flynn av Geraldine O'neill, eller varför inte en bok av Maeve Binchy. Men det beror på om man gillar den typen av böcker eller inte! Själv tänkte jag satsa på fantasyserien Sanningens svärd av Terry Goodkind.

Fia sa...

Maeve Binchy är nog inte din genré och till och med jag tycker dem är rätt så tråkiga, sluten brukar vara rätt så... oavslutade/antiklimax. Ska du ens ge dig in på den banan så ska du hellre läsa Nora Roberts eller Tamara McKinley...

Martina sa...

Sanningens svärd läste jag fram till bok... sex, eller så, när det begav sig... men sen blev jag förbannad på Richard och slutade.

Maeve Binchy - nja, det är nog inte riktigt min tekopp. Men kanske N.R. eller T.M.

H sa...

Läs Vibeke Olssons "Sabinas bok", helt fantastisk. Handlar om kristna kvinnor under 200-talets förföljelser i Rom, och är otroligt levande.

Martina sa...

Det lät intressant! Jag har bara läst "Ulrike och kriget" och Ulrike och freden" av Olsson tidigare.

Linda sa...

N.R tycker jag skriver allt sämre och sämre, upprepande av samma story. T.M böcker är varierande, den bästa är enligt mig Matildas sista vals, de andra har varit så där. Går att läsa men inte mer.

klara sa...

Läser Den trettonde historien av Diane Setterfield och den är en riktig mys-bok som man lätt fastnar i och vill läsa mer och mer.

Martina sa...

Linda: fast år andra sidan är det många författare som skriver samma bok om och om igen men ändå kommer undan med det - Dean Koontz till exempel.

Klara: nja, jag har läst "Den trettonde historien", och jag gillade språket och delarna med Margaret, men inte Vida Winters historia som trots allt är huvudparten av boken.

Anonym sa...

Om du kan tänka dig att rota lite på biblioteket så kan jag rekommendera Pearl Buck och Alice Lyttkens (historiska romantik om du känner för det). Lyttkens har jag i och för sig inte läst på länge men det är ganska roligt att läsa om det historiska Stockholm.

Martina sa...

Jag tycker mig ha hört namnet Alice Lyttkens tidigare... Pearl Buck vet jag att jag läst nånting av (i förkortad Det bästa-version!).

Jenny sa...

"Den hemliga historien" av Donna Tartt!

Lisa sa...

Har du läst Nancy Huston? Jag lånade just Gästabud i vintern - känns som perfekt höstläsning!

Martina sa...

Nej, henne har jag inte läst. Ska kolla upp.

agnes i Lund sa...

Läs Shantaram och du förflyttas direkt till Bombays myller av människor, ljud och dofter. Du kan sitta länge i läsfåtöljen - boken är på 900 s. Författaren Gregory David Roberts levde där ett tag som förrymd fånge och romanen bygger till en del på egna upplevelser.

HumanistMorsan sa...

Vibeke Olssons bästa bok är "Molnfri bombnatt" som ger en helt annan bild av andra världskriget än alla andra jag läst. Mycket gripande bok och perfekt höstläsning!

Martina sa...

Agnes i Lund: "Shantaram" har jag faktiskt tänkt läsa ett tag nu - kanske ska passa på när den kommer i pocket!

humanistmorsan: Vibeke Olsson är tydligen en favoritförfattare för många; jag har som sagt bara läst Ulrike-böckerna tidigare men de var ju faktiskt väldigt bra.